Γεμισμένα ρολά κοτόπουλου (Κοτόπουλο Κιέβου)

Υλικά συνταγής
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 4 στήθη κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 1 κ.σ. φρέσκα κρεμμύδια (μόνο το πράσινο μέρος)
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. φυτικό βούτυρο
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. φρυγανιές, κοπανισμένες
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, χτυπάμε με ξύλινη κουτάλα σε μπολ το φυτικό βούτυρο για να γίνει αφράτο.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια χωρίζουμε το μείγμα σε 8 ίσα κομμάτια, τους δίνουμε οβάλ σχήμα και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.

Χωρίζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου στα δύο ώστε να έχουμε 8 κομμάτια.

Έπειτα χτυπάμε λίγο τα στήθη του κοτόπουλου με τη γροθιά μας για να γίνουν πιο λεπτά.

Βάζουμε ένα κομμάτι από το μείγμα του βουτύρου σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου και τα τυλίγουμε σε ρολό.

Κατόπιν βουτάμε τα γεμισμένα ρολά κοτόπουλου πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τελευταία στη γαλέτα, όπου έχουμε προσθέσει και το τυρί.

Βάζουμε τα παναρισμένα ρολά στο ψυγείο για 1 ώρα.

Τέλος τηγανίζουμε τα ρολά σε καυτό ελαιόλαδο ώσπου να ροδίσουν και τα σερβίρουμε αμέσως.

Το κοτόπουλο είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

supersyntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ