Γιατί δεν ανοίγει η εστίαση ; Τι απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Απαντώντας σε  ερώτηση δημοσιογράφου στο Open , για το άνοιγμα στην εστίαση και γιατί δεν γίνεται με αποστάσεις και με μέτρα  , ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης , είπε :  «Όταν πας στο εστιατόριο θα τη βγάλεις τη μάσκα. Την ώρα που θα την βγάλεις, η πιθανότητα να μεταδώσεις ή να νοσήσεις είναι 19 φορές μεγαλύτερη, όπως είπε χθες κι ο κ. Μόσιαλος σε δήλωσή του. Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας θα δούμε τι θα γίνει με την εστίαση».

Για την αγορά

Για την αγοραστική κίνηση τόνισε: «Η πρώτη εβδομάδα ήταν «μουδιασμένη» για την αγορά. Ήταν μια μέτρια εβδομάδα. Αυτή η εβδομάδα δεν είναι από τις δυνατές εβδομάδες της αγοράς. Πιστεύω η επόμενη θα πάει καλύτερα. Κάναμε χιλιάδες ελέγχους, δεν βρήκαμε καμία παράβαση στα καταστήματα. Όλοι τήρησαν τα μέτρα, μηδενός εξαιρουμένου».

Σχετικά με την χρηματική ενίσχυση από το κράτος, δηλαδή  για τις αποζημιώσεις που δίνει η κυβέρνηση στις πληττόμενες επιχειρήσεις, που βρίσκονται κλειστές με κρατική εντολή λόγω κοροναϊού, ο κος Γεωργιάδης   είπε: «Η λογική είναι βοηθάμε αυτόν που έχει μείωση τζίρου και πάει να κλείσει» . Ειδικότερα, σε ερώτηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή και τους δικαιούχους, ο Υπουργός Ανάπτυξης, ξεκαθάρισε ότι «Δεν δύναται το κράτος να δίνει σε όλους λεφτά. Δεν έχουν πάρει τίποτα, όσοι έχουν αύξηση τζίρου και δεν έχουν ζημία. Οι πόροι είναι δεδομένοι και μοιράζονται δίκαια. Η λογική είναι βοηθάμε αυτόν που έχει μείωση τζίρου και πάει να κλείσει. Το κράτος δεν μπορεί να δίνει λεφτά για πάντα». Ο Υπουργός  έκανε έκκληση : «Κάνω έκκληση. Είμαστε στο τέλος, δεν θα μπορέσουμε να την ελέγξουμε την πανδημία αν δεν βοηθήσουν όλοι».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ