Γιατί μετατέθηκε η ημερομηνία που θα καθοριστούν τα νέα τιμολόγια στο ρεύμα;

φωτο : διαδίκτυο

Άλλαξε, για την ακρίβεια, μετατέθηκε, η ημερομηνία όπου θα καθοριστούν τα νέα τιμολόγια του ρεύματος από τις 10 Ιουλίου που είχε προγραμματιστεί για τις 25 του μήνα. Όπως εξήγησε ο Yπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας,- μεταξύ άλλων : «Η αβεβαιότητα που προκλήθηκε από το κλείσιμο του βόρειου διαδρόμου Νord Stream 1, έπρεπε να συνυπολογιστεί»,  είπε αναφερόμενος στην αλλαγή του κυβερνητικού σχεδιασμού για τον καθορισμό των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος – πριν από την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής την 1η Αυγούστου.

«Εάν η λειτουργία επανέλθει μετά από δεκαήμερο συντήρησης, η τιμή του φυσικού αερίου θα είναι πτωτική, εάν όμως εργαλειοποιηθεί από τον Ρώσο πρόεδρο τότε η Ευρώπη θα απειληθεί, όπως είπε και ο Γερμανός καγκελάριος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. Υπενθυμίζεται πως από 1η Αυγούστου σταματά ο μαθηματικός τύπος που διαμόρφωνε την τιμή μέσω της ρήτρας αναπροσαρμογής. Οι προμηθευτές υποχρεώνονται, λοιπόν, να δηλώνουν ποια θα είναι η τιμή χρέωσης κάθε μήνα και μετά το κράτος θα ανακοινώνει την επιδότηση, ενώ δίνεται η δυνατότητα αλλαγής παρόχου χωρίς επιβάρυνση.

«Θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι οι καταναλωτές θα ξέρουν τιμή ρεύματος και επιδότηση», ανέφερε ο Κώστας Σκρέκας.  Παράλληλα, παρουσίασε και το εθνικό σχέδιο παρέμβασης, που θα έχει δύο άξονες – την επάρκεια και τις προσιτές τιμές – , ενώ όπως τόνισε : «φυσικά δεν θα αφήσουμε αστήρικτα τα νοικοκυριά τον χειμώνα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ