Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην Κόρινθο – Ενημερώθηκε για έργα του νομού και δήλωσε πως θα την επισκεφθεί ξανά την ερχόμενη εβδομάδα

Στην Κόρινθο βρέθηκε ξανά σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  Παναγιώτης Νίκας όπου είχε σειρά συναντήσεων και συνεργασιών στην Περιφερειακή Ενότητα. Ο κος Νίκας, που προήδρευσε σε διάφορες συσκέψεις, μεταξύ άλλων, υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο για το προϋπολογισμού 240.000 ευρώ έργο διαμόρφωσης του γηπέδου Ροζενών, ενώ συζήτησε παράλληλα μαζί του σχετικά και με άλλα θέματα του δήμου. Επίσης, ο Π. Νίκας είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο, με τον οποίον είχε συζήτηση για ζητήματα που απασχολούν την περιοχή του.

Προστασία της Διώρυγας

Στις συσκέψεις που ακολούθησαν με αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο έργο προστασίας της διώρυγας της Κορίνθου για το οποίο υπάρχει πίστωση 900.000 ευρώ, προσθέτοντας ότι σύντομα αναμένεται να υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση.

Έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας

Ακόμα, έγινε γνωστό ότι εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η διαδικασία για τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας από τη θάλασσα στον Κορινθιακό Κόλπο, ο προϋπολογισμός των οποίων  φθάνει 3.000.000 ευρώ, εκτιμώντας ότι η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια.

Δάσος του Πευκιά

Γνωστοποιήθηκε επίσης ότι δεν θα αργήσει να υπογραφεί και άλλη προγραμματική σύμβαση για το έργο προστασίας και αναβάθμισης του εξαιρετικής αισθητικής αξίας παραθαλάσσιου δάσους του Πευκιά, ενώ αναφορικά με το εκπονούμενο μάστερ πλαν για την ανάδειξη του χώρου πέριξ της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, στο τμήμα Κόρινθος – Δερβένι, τονίστηκε ότι προχωρεί χωρίς προβλήματα.

Αστεροσκοπείο Κρυονερίου

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι μέσα στο 2021 θα δημοπρατηθεί το έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, ενώ υπενθύμισε ότι ο δρόμος Γκούρα – Δερβένι, έργο 19.500.000 ευρώ, περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών που χρηματοδοτούνται από το τρέχον ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Ο  κος Νίκας θα επισκεφθεί την Κόρινθο και την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να εξεταστεί ο σύνολο των έργων ΕΣΠΑ και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται. Τα έργα αυτά, δήλωσε ο περιφερειάρχης, θα «χρεωθούν» στους τρεις Αντιπεριφερειάρχες  της Π.Ε. Κορινθίας, οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη παρακολούθησης της εξέλιξής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ