Για τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ο Δήμος του τα τελευταία χρόνια με τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές και στη συμβολή των εθελοντών μίλησε ο Γ. Γκιώνης στο FORUM 2024 του ΣΠΑΥ

Στο 3ο Forum του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανθεκτικές πόλεις», συμμετείχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης. Το Forum πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, το διήμερο 11 και 12 Μαρτίου στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», στην Αργυρούπολη.

Στο Forum συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Κανάκης,  Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων, Σπύρος Ράτης Spyros Ratis, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αγίων Θεοδώρων Αριστείδης Κωνσταντής – Σκουλικαρίτης και μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου και του Συλλόγου Προστασίας του Δάσους «Οι Άγιοι Θεόδωροι».

Ο κ. Γκιώνης συμμετείχε το τραπέζι διαλόγου «Ορεινοί Όγκοι της Αττικής και Ρέματα που εκπέμπουν S.O.S.», κατά τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, όπου αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ο Δήμος τα τελευταία χρόνια με τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν πλήξει τον ορεινό όγκο των Γερανείων. Αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή των εθελοντικών συλλόγων πυροπροστασίας της περιοχής για την προστασία του φυσικού μας πλούτου και το σπουδαίο έργο που επιτελούν με δύναμη και αυτοθυσία. Ακολούθησε ουσιαστική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων όλων των Δημάρχων που συμμετείχαν στο panel, συνδιαμορφώνοντας την περιβαλλοντική ατζέντα της επόμενης μέρας.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αποτελεί ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων», το πρώτου Δικτύου πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία, η διακήρυξη του οποίου υπεγράφη Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, από 91 Δήμους της χώρας στο πλαίσιο του 3ου  FORUM του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού.

Όπως αναφέρεται: “Στόχος είναι η δημιουργία ενός μεγάλου αυτοδιοικητικού βραχίονα για την πρόληψη σε τοπικό επίπεδο και κυρίως για την ανθεκτικότητα των πόλεων σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την Κυβέρνηση. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κομβικός στην ανάπτυξη ενός ενιαίου εθνικού μηχανισμού ολιστικής κάθετης διαχείρισης κινδύνων και απειλών, που να καλύπτει τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών από τη φάση της πρόληψης έως και τη φάση της αποκατάστασης. Σκοπός του Δικτύου είναι ο συντονισμός στον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας προκειμένου να θωρακιστούν και προστατευτούν οι περιοχές και οι πολίτες στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ