Για το φυσικό αέριο και την αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α συζήτησαν στο Υπουργείο ο Παναγιώτης Νίκας και ο Κώστας Σρέκας – Τί είπε ο Περιφερειάρχης

Συνάντηση για την έλευση του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο είχε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Η συνάντηση έγινε χθες στο Υπουργείο και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το φυσικό αέριο θα φθάσει οπωσδήποτε και στα αστικά κέντρα Αργους, Ναυπλίου, Σπάρτης και Καλαμάτας, καθώς αυτό αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης -με την σχετική αναγγελία να γίνεται μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης επανέλαβε εμφατικά και με κατηγορηματικό τρόπο ότι η πίστωση των 20.000.000 ευρώ -την οποία η περιφερειακή Αρχή διασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση του ΠΕΠ Πελοποννήσου- προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τη δαπάνη της επέκτασης των αγωγών του κεντρικού δικτύου μεταφοράς, με την προοπτική οι ίδιοι αγωγοί στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά υδρογόνου. “Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το εν λόγω κονδύλιο θα μεταφερθεί σε άλλον άξονα” τόνισε ο Π. Νίκας.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ

Επίσης, όπως έκανε γνωστό η Περιφέρεια, “στη συνάντηση αυτή,  ο Περιφερειάρχης αποδέχθηκε να αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση των δεκάδων -καταγεγραμμένων και μη- ΧΑΔΑ που υπάρχουν στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.  Οσον αφορά στην υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης, ωστόσο, συμφωνήθηκε με τον Υπουργό ότι θα προηγηθεί συνεννόηση και αλληλογραφία Περιφέρειας – Υπουργείου, με δεσμεύσεις εκατέρωθεν, και θα ακολουθήσει στη συνέχεια συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΦοΔΣΑ και το σύνολο των δήμων.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ