Γιώργος Γκιώνης: ” Κορινθιακός κόλπος: η θάλασσα που μας ενώνει – Κοινός μας στόχος: η προστασία και ανάδειξή του”

Στην «αναγκαιότητα ανάδειξης της ενιαίας ταυτότητας του Κορινθιακού Κόλπου ως ένα κοινό όραμα για το μέλλον, με πυρήνα την αλληλεγγύη και τη συνεργασία μεταξύ όλων», αναφέρθηκε κατά τον  χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης προς τους συνέδρους του διαδικτυακού Συνεδρίου που  διεξήχθη χθες στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Το ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ διοργανώθηκε από την ΜΚΟ ΟΖΟΝ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ) “Ο ΑΡΙΩΝ” και  είχε σαν θέμα τα αποτελέσματα του έργου «Κορινθιακός – η δική μας θάλασσα» που διήρκησε 18 μήνες και υλοποιείται με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

Ο κος Γκιώνης συνέχισε λέγοντας: «Ο τόπος μας, από τη μια, αποτελεί ειδυλλιακό τουριστικό προορισμό, ενώ παράλληλα είναι νευραλγικό σημείο οικονομικής δραστηριότητας, με τη λειτουργία μεγάλων ξενοδοχειακών, εμπορικών, παραγωγικών και βιομηχανικών μονάδων.» .«Ο Κορινθιακός κόλπος», τόνισε ο Δήμαρχος, « η θάλασσα που μας ενώνει, δημιουργεί ένα σημείο συναντίληψης για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που ενδυναμώνει τον κοινό μας στόχο: την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και του θαλάσσιου οικοσυστήματος».

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές , συλλέχθηκαν από τις ακτές, καταγράφηκαν και ταξινομήθηκαν 53.000 αντικείμενα σε 24 συνολικά δράσεις καθαρισμού. Παράλληλα σαρώθηκαν 70 ναυτικά μίλια θαλασσίων ζωνών για τον έλεγχο των μικροπλαστικών που ρυπαίνουν τον Κορινθιακό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ