Γιώργος  Ψυχογιός για εμβολιασμούς : “Στην Κορινθία είναι πάρα πολύ αργοί ρυθμοί, δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό έχουν οριστεί μόνο δύο κέντρα στην Κόρινθο ενώ δεν έχουν οριστεί περιφερειακά σημεία αναφοράς”

 Ο Βουλευτής του νομού μας και τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ   , Γιώργος Ψυχογιός  μίλησε , στο τ/σ ART και την εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” με τον Γιώργο Βαθιώτη και τοποθετήθηκε σε θέματα της επικαιρότητας αλλά μίλησε  και για άλλα θέματα, εστιάζοντας και στην Κορινθία  .  Ο κος Ψυχογιός ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι μία πραγματικά δύσκολη συγκυρία και για αυτό και εμείς «είχαμε βάλει πλάτη» εξαρχής στην διαχείριση της πανδημίας και τα μέτρα προστασίας όμως οι επιλογές της κυβέρνησης επιδεινώνουν τις συνέπειες αυτής κρίσης.»

«Δεν ενισχύθηκε το ΕΣΥ, έχουμε 1018 εμβολιαστικά κέντρα και 144 από αυτά έχουν λειτουργήσει με προοπτική να λειτουργήσουν άλλα τόσα. Και στην Κορινθία είναι πάρα πολύ αργοί ρυθμοί δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό έχουν οριστεί μόνο δύο κέντρα στην Κόρινθο ενώ δεν έχουν οριστεί περιφερειακά σημεία αναφοράς.

Είχαμε ακούσει από την κυβέρνηση για δύο εκατομμύρια εμβολιασμούς μέχρι τα τέλη του Γενάρη με και για τέσσερα εκατομμύρια μέχρι τέλη Μαρτίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσουμε τα νούμερα.»

Είπε ακόμη: «Είναι μία φαρσοκωμωδία αυτό που γίνεται με το λιανικό εμπόριο. Μία στις δύο επιχειρήσεις αποκλείονται από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Αλλά και οι αγρότες, οι άνθρωποι του πολιτισμού, οι οδηγοί ταξί και τουριστικών λεωφορείων και πάρα πολλοί κλάδοι και εργαζόμενοι έχουν εγκαταλειφθεί.

Δημιουργήθηκε ένα ιδιωτικό χρέος μες στην πανδημία, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του ή να πάει φυλακή λόγω των χρεών.

Υπάρχει αύξηση της ανεργίας πανελλαδικά, η Κορινθία μόνο για παράδειγμα από 11.500 ανέργους το Σεπτέμβρη του 2020 έχει ξεπεράσει στις 15.000, είναι τεράστια η αύξηση.»

«Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί και για φέτος η τουριστική περίοδος. Οι μικρομεσαίοι ξενοδόχοι και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται σε τραγική μοίρα.»

«Στην παιδεία, η Κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο προς όφελος ιδιωτικών κολεγίων και σχολείων. Η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων μειώνεται. Στην Πελοπόννησο έχουμε το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το οποίο έχει αρκετά τμήματα. Κάποια από αυτά, μεταξύ των οποίων και της Κορίνθου, με ποιότητα και καλές υποδομές, θα κινδυνεύσουν να βάλουν λουκέτο λόγω των αλλαγών.  Δεν χρειάζεται να μπει αστυνομία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Έχει τη δυνατότητα να καλέσει η Πρυτανεία της ΕΛ.ΑΣ όταν κρίνει ότι χρειάζεται.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ