Γιώργος Ψυχογιός: “Για να πάμε παρακάτω, όπως οφείλουμε στην κοινωνία και τους αγώνες μας…”

“Με προμετωπίδα πάντα την ενότητα του κόμματος που υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τις αρχές και τις αξίες της δικής μας Αριστεράς, θεωρώ ότι στο πολύ κρίσιμο αυτό διάστημα που διανύουμε πρέπει να σκεφτούμε ορισμένα πράγματα που μπορούμε να πατήσουμε για να μας πάνε παρακάτω.

Πρώτον, ότι εδώ και μήνες εμείς, ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είμαστε με διαφορά πρώτοι στις αντιπολιτευτικές παρεμβάσεις “σηκώνοντας” μαχητικά όλα τα κρίσιμα και παίρνοντας σαφή θέση απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές, που ξηλώνουν καθημερινά τα κοινωνικά δικαιώματα.

Δεύτερον, ότι στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου συζητήθηκαν με τις οργανώσεις του κόμματος αλλά και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, το ολοκληρωμένο και με σαφές στίγμα πρόγραμμα θέσεων και η εναλλακτική μας πρόταση. Επίσης, τέθηκαν με ειλικρίνεια, αυτοκριτική, όμως και πίστη στην ιστορία μας και τα πολλά θετικά της κυβερνητικής εμπειρίας, τα ταυτοτικά ζητήματα και χαρακτηριστικά του χώρου, η πολιτική μας κατεύθυνση, η ανάγκη μεγαλύτερης γείωσης στην κοινωνία, οι δομές λειτουργίας με τις σύγχρονες τεχνολογίες και καλύτερη οργάνωση, χωρίς να χάνουν την συλλογικότητα, την ανιδιοτέλεια και την κινηματική δράση που μας διαφοροποιούν από την δεξιά και τα συστημικά κόμματα.

Τρίτον, ότι στο Συνέδριο το οποίο είναι πολύ ευρύ κι ανοιχτό σε συμμετοχή, θα πάρουμε το λόγο να τοποθετηθούμε πάνω στο πρόγραμμα, τα κείμενα συμβολής και τελικά να ψηφίσουμε και να πάρουμε αποφάσεις με δημοκρατικό τρόπο, όπως διαχρονικά κάνει το κόμμα μας. Πρόσφατα, ο Πρόεδρος, σ. Στέφανος Κασσελακης, μας είπε ως ΚΟ για το νομοσχέδιο της ισότητας στο γάμο – και σωστά – ότι τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπαίνουν σε δημοψηφίσματα, υπερψηφίζονται με καθαρό τρόπο στη Βουλή. Το ίδιο νομίζω – με τις όποιες αναλογίες υπάρχουν με το ερωτηματολόγιο – ισχύει και με ζητήματα ταυτοτικά, αξιακά, συμβολικά και δομικά όταν συζητάμε για το κόμμα μας.

Και σίγουρα στον isyriza μπορούν να συζητηθούν όλα, να στείλουν τα μέλη ό,τι θέλουν – ήδη ως υπεύθυνοι τομέων ή βουλευτές επαρχίας λαμβάνουμε μηνύματα με απόψεις, κριτική, προβλήματα του πεδίου, καταπάτησης δικαιωμάτων κλπ, που πάντα φροντίζουμε να απαντάμε, αξιοποιώντας το εργαλείο αυτό.

Το Συνέδριο, όμως, που το περιμένουν πολλά μέλη μας και φίλοι, μετά την τραυματική προηγούμενη περίοδο, πρέπει ως υπέρτατο και κυρίαρχο όργανο σύμφωνα με το Καταστατικό και την παράδοσή μας, να πάρει συλλογικά σημαντικές αποφάσεις φυσιογνωμίας και θέσεων του κόμματος μαζί με μια ξεκάθαρη γραμμή ενόψει ευρωεκλογών, και την ίδια στιγμή να δώσει το έναυσμα για την καθοριστική εξωστρέφεια με συγκεκριμένα βήματα, την μεγαλύτερη δυνατή ενεργοποίηση κι αλληλεπίδραση με τα μέλη με όλους τους διαθέσιμους τρόπους, για να φτιάξουμε το ισχυρό κοινωνικό μέτωπο που αξίζει στην ελληνική κοινωνία.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ