Γιώργος Ψυχογιός : « Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας της Διώρυγας» – Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών  

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής του νομού μας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός, σχετικά με την Διώρυγα και «για τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει το συνεχιζόμενο κλείσιμό της».

Όπως αναφέρει: «Μέχρι σήμερα, και παρά τις παρεμβάσεις μας στη Βουλή και τις επισκέψεις  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας  το προηγούμενο διάστημα στη  Διώρυγα, η τελευταία  παραμένει ακόμα κλειστή χωρίς χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας. Οι συνέπειες είναι καταστροφικές με την τραγική υστέρηση εσόδων για την Εταιρεία και το Δημόσιο, την συνεχιζόμενη ανασφάλεια των εργαζομένων, την παρεμπόδιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας αλλά και χιλιάδων ιστιοπλοϊκών και σκαφών αναψυχής που κατέπλεαν  στην  Κορινθία και όχι μόνο.

Αποκορύφωμα της κυβερνητικής αδιαφορίας ήταν η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Διώρυγα, ο οποίος όχι μόνο δεν ήξερε ότι το Κανάλι είναι κλειστό, αλλά δεν έδωσε και καμία ουσιαστική λύση για την επαναλειτουργία της.»

 Ο κ. Ψυχογιός ζητά άμεσα απαντήσεις και ενέργειες από τα συναρμόδια  Υπουργεία θέτοντας τα παρακάτω κρίσιμα ζητήματα: «Για ποιο λόγο δεν γίνονται οι αναγκαίες ενέργειες για να «ανοίξει» άμεσα η Διώρυγα της Κορίνθου και ποιο είναι τελικά το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας της; Γιατί δεν αξιοποιούνται τα πλωτά μέσα που διαθέτει η Α.Ε.ΔΙ.Κ., καθώς και η εμπειρία του προσωπικού ώστε να προχωρήσει σύντομα και αποτελεσματικά η απομάκρυνση των χωμάτινων όγκων;

Ποια είναι η απώλεια εσόδων για το Δημόσιο το διάστημα που παραμένει κλειστή και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την απρόσκοπτη μισθοδοσία του προσωπικού της Εταιρείας;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ