Γιώργος Ψυχογιός: « Πέρσι τον Ιούνιο στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου ήταν 200 άνθρωποι , σήμερα είναι 1270 με μία γιατρό και πολλά προβλήματα”»

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Κορινθίας  Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε -ως εισηγητής- κατά την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του Συνηγόρου του Πολίτη επί των Επιστροφών Αλλοδαπών για το 2019, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Επισήμανε ότι η διαδικασία των επιστροφών είναι μία παράμετρος της γενικής πολιτικής για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και σίγουρα όχι η σημαντικότερη, όπως την παρουσιάζει η παρούσα Κυβέρνηση με το τρίπτυχο «αποτροπή-κράτηση-επιστροφές».

Όπως είπε ο κος Ψυχογιός , τα συμπεράσματα της Έκθεσης είναι σαφώς νομικά, αλλά οδηγούν και σε πολιτικά συμπεράσματα. Επίσης κατέδειξε ότι η τάση για αύξηση του αριθμού και του χρόνου κράτησης σε 36 μήνες δεν επιφέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα καθώς από τα στοιχεία φαίνεται ότι δεν σχετίζεται με τις επιστροφές, αναγκαστικές ή εθελούσιες, φέρνοντας το παράδειγμα του ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου, αναφέροντας πως τον Ιούνιο του 2019 ήταν εκεί 200  άνθρωποι και σήμερα 1270  με μία γιατρό χωρίς να έχουν λυθεί τα προβλήματα»

 Και συμπλήρωσε πως « το μόνο που επιτυγχάνεται , είναι να εκτίθεται η χώρα διεθνώς για κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να τορπιλίζεται το σύστημα αξιών του Κράτους Δικαίου, να δημιουργούνται εκρηκτικές καταστάσεις στις τοπικές κοινωνίες και να ξοδεύεται αλόγιστα δημόσιο χρήμα. Εξάλλου, όπως επισημαίνεται και στην Έκθεση του Συνηγόρου από τα στοιχεία προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν συσχετίζεται ο αριθμός των κρατουμένων με αυτόν των επιστροφών.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η ελληνική πολιτεία όχι μόνο κινείται εκτός των βασικών εγγυήσεων για τους αιτούντες άσυλο αλλά αγνοεί τις συστάσεις τόσο του Συμβουλίου της Ευρώπης όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτούν την εφαρμογή της μόνον ως έσχατου μέτρου.»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ