“Γωνιές” Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στον Δήμο Σικυωνίων: Πως λειτουργούν και πώς ωφελούνται οι δημότες

Τι θέμα ανακύκλωση στον Δήμο Σικυωνίων “πήγε ένα βήμα παρακάτω” . Δύο Πολυκέντρα (Γωνιές) Ανακύκλωσης έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν στο δήμο στο πλαίσιο της προώθησης της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή.
Συγκεκριμμένα οι «Γωνιές» λειτουργούν στο λιμάνι του Κιάτου και στον Πευκιά του Κάτω Διμηνιού, Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 5 παρά τέταρτο το απόγευμα, χρησιμοποιούνται για την χωριστή διαλογή των πλαστικών, μεταλλικών, γυάλινων και χάρτινων υλικών, όπως ανακοίνωσε ο δήμος ο οποίος μας ενημερώνει ότι διαθέτουν σύστημα επεξεργασίας των υλικών (συμπίεση για τα πλαστικά και μεταλλικά υλικά και θρυμματισμός για τα γυάλινα υλικά) ώστε να ελαχιστοποιούνται οι όγκοι των υλικών που θα ανακυκλώνονται χωριστά, για να μειώνεται το ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μεταφοράς των ανακυκλούμενων υλικών.
Για κάθε συσκευασία που οι καταναλωτές τοποθετούν στα μηχανήματα των Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κερδίζουν χρήματα με τη μορφή εκπτωτικών κουπονιών για αγορές σε συνεργαζομένα supermarket, αυξάνοντας έτσι την αγοραστική τους δύναμη.
Ποιες συσκευασίες ανακυκλώνουμε στις Γωνιές Ανακύκλωσης:
Μεταλλικές
Χάρτινες
Πλαστικές
Γυάλινες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ