Γ. Ψυχογιός: «Αντί να κάνουν πόλεμο και να στοχοποιούν τη νεολαία, ας στηρίξουν άμεσα και ουσιαστικά το δικαίωμα της στην αξιοπρέπεια και στη μόρφωση.»

Στη παρέμβασή του στη  διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας με θέμα: «Η Παιδεία σε καραντίνα» με βασικό ομιλητή τον πρ.Υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη, που πραγματοποιήθηκε  την Δευτέρα ο Βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός , που «έκλεισε» την εκδήλωση με την   τοποθέτηση του, τόνισε τα εξής:

«Ως κυβέρνηση ενισχύσαμε τα Γενικά Λύκεια, τα ΕΠΑΛ καθώς και την Ειδική Αγωγή με εκπαιδευτικούς, ειδικότητες και υποδομές.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ.  δεν έκανε τίποτα για να οργανώσει και να προετοιμάσει τις εκπαιδευτικές μονάδες και την εκπαιδευτική κοινότητα, μέσα στις συνθήκες πανδημίας.

Απαξιώνουν συνειδητά, τα δημόσια σχολεία γιατί έχουν  αλλεργία σε οτιδήποτε δημόσιο, συλλογικό και δωρεάν με την έννοια του κοινωνικού κράτους.

Εμείς αντιθέτως ως κυβέρνηση επαναφέραμε εκπαιδευτικούς και σχολικούς φύλακες που είχαν απολυθεί  , χορηγήσαμε σχολικά γεύματα στους μαθητές , χρηματοδοτήσαμε επισκευές σχολικών κτιρίων μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος»  και προκηρύξαμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια   μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών.»

Και κατέληξε λέγοντας: «Αντί να κάνουν πόλεμο και να στοχοποιούν τη νεολαία, ας στηρίξουν άμεσα και ουσιαστικά το δικαίωμα της στην αξιοπρέπεια και στη  μόρφωση.»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ