Γ. Ψυχογιός: “Θα συνεχίσουμε κάθε μέρα, εντός κι εκτός Βουλής, να παλεύουμε για μια Ελλάδα και μια Ευρώπη που να χωράνε πολλούς κόσμους..”

Στη δήλωσή του ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής  του νομού μας Γιώργος Ψυχογιός για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα αναφέρει: 

“Η σημερινή μέρα είναι για όλους και για όλες που κάποιοι επιδιώκουν να κάνουν «αποδιοπομπαίους τράγους» των σύγχρονων κοινωνιών μας. Που τους θέλουν εκτός των «ραντάρ» της κοινωνίας. Θέλει αόρατους ανθρώπους, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αύριο.

Η σημερινή μέρα όμως είναι και για όλους εμάς. Όχι μόνο γιατί είμαστε ένας λαός που ξέρει από προσφυγιά και που από την Αρχαιότητα ο πρόσφυγας και ο ξένος ήταν κάτι «ιερό» σε αυτό τον τόπο, αλλά κυρίως γιατί πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό που ο ελληνικός λαός δίδαξε στην υπόλοιπη Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή την αλληλεγγύη.

Και να μην επιτρέψουμε σε κανένα και κυρίως στην κυβέρνηση της ΝΔ, να εξαθλιώνει, να υποβιβάζει, να φυλακίζει και να εκδιώχνει τους πρόσφυγες εκθέτοντας τη χώρα, αλλά και δημιουργώντας «γκρίζες ζώνες» ανθρώπων και αποθήκες χιλιάδων ψυχών στα σύνορα.

Οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μαγαζάτορες έχουμε περισσότερα κοινά με αυτούς τους ξεριζωμένους απ’ όσα φανταζόμαστε. Έχουμε τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ελπίδες, μόνο που για εκείνους είναι πιο δύσκολο να ονειρευτούν. Έχουν περισσότερα εμπόδια.

Τα κοινωνικά δικαιώματα, άλλωστε, ξηλώνονται από κάτω προς τα πάνω, όπως τα πουλόβερ. Και όσο δεν αντιδρούμε, το ξήλωμα φτάνει τελικά στην κοινωνική πλειοψηφία.

Θα συνεχίσουμε κάθε μέρα, εντός κι εκτός Βουλής, να παλεύουμε για μια Ελλάδα και μια Ευρώπη που να χωράνε πολλούς κόσμους, που να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπολεμούν τις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση και να διαχειρίζονται ένα τεράστιο ζήτημα των καιρών μας, με πραγματική αλληλεγγύη και συλλογικές λύσεις.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ