Δήλωση στην hmerisiakorinthou.gr : Χρ. Μέλλος: “Συνυπογράψαμε να προσφέρουμε στην κοινωνία. Ποιό είναι το πιο σημαντικό όφελος από την συμφωνία με την ελληνική καρδιολογική εταιρεία”

Γόνιμη συνεργασία προς όφελος της κορινθιακής κοινωνίας αλλά και γενικότερα προς όφελος των πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναμένεται να προκύψει με την υλοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της μη κερδοσκοπικής Επιστημονικής Εταιρίας Πελοποννήσου «Υγεία εν τη Ενώσει» και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας για συνεργασία με στόχο την εκπαίδευση των πολιτών στην πρόληψη καρδιολογικών προβλημάτων.

Αυτό προκύπτει από τα όσα δήλωσε στην hmerisiakorinthou.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας και Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος σχετικά με την πρόσφατα υπογραφείσα συμφωνία.

 Συγκεκριμένα, μιλώντας για το θέμα αυτό ο κ. Μέλλος ανέφερε τα εξής:

«Η Επιστημονική Εταιρεία Πελοποννήσου «Υγεία εν τη Ενώσει» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία (ΑΜΚΕ) η οποία έχει συσταθεί από τους 4 Ιατρικούς Συλλόγους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πλην της Λακωνίας, η οποία θα ενταχθεί κι αυτή στην εταιρία το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Εμείς γενικά στη φιλοσοφία μας, σαν εταιρία, έχουμε τη συνεργασία με άλλους φορείς – είτε κρατικούς είτε ιδιωτικούς – οι οποίοι έχουν ίδιους ή παρόμοιους σκοπούς με εμάς: την εξυπηρέτηση και την εκπαίδευση των επαγγελματιών Υγείας, την εξυπηρέτηση και την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα Υγείας και γενικά την διαφύλαξη και την μεταλαμπάδευση της ορθής γνώσης και της ορθής πρακτικής προς την κοινωνία, για να μπορέσουμε να επενδύσουμε στις πολιτικές Υγείας που αφορούν αποκλειστικά στην πρόληψη.

 Σ’ αυτό λοιπόν επάνω, έχουμε κάνει επαφές με αρκετούς φορείς, οι οποίοι έχουν δει με “θετικό μάτι” τη συνεργασία. Και η πρώτη συνεργασία η οποία ευοδώθηκε, με υπογραφή σχετικού μνημονίου, είναι με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας ευχαριστώ και προσωπικά. Διότι πατήσαμε πάνω στους κοινούς μας σκοπούς και συνυπογράψαμε να προσφέρουμε στην κοινωνία.

Αντικειμενικά λοιπόν θα σάς πω το πιο σημαντικό αυτής της συμφωνίας, χώρια του ότι υπάρχει όφελος από πλευράς εκπαίδευσης. Ευελπιστούμε με την συνεργασία αυτή η εταιρία η ΑΜΚΕ η δική μας μαζί με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία να μπορέσουμε να καθοδηγήσουμε και να δημιουργήσουμε ομάδες εκπαιδευμένων πια και πιστοποιημένων πολιτών πάνω στην βασική καρδιο-αναπνευστική αναζωογόνηση, πράγμα το οποίο – όπως καταλαβαίνετε – είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι πάσχουμε σαν κοινωνία στην εκπαίδευση. Ζητάμε απινιδωτές παντού αλλά δεν έχουμε εκπαιδευμένους σωστά και πιστοποιημένους πολίτες, για να μπορέσουνε να προσφέρουνε στην αναζωογόνηση.

Οπότε εμείς αυτό που κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε τέτοιους πυρήνες, ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε την εκπαίδευση και ο κόσμος να μπορέσει να σώσει κάποια ζωή με περισσότερη ασφάλεια.

Αντικειμενικά, θέλουμε να δημιουργήσουμε πυρήνες πολιτών που θα είναι εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και στις πρώτες βοήθειες τέτοιου επιπέδου. Αυτό θα είναι το πρώτο μεγάλο κέρδος αυτής της συνεργασίας για την κοινωνία.

Ήδη η πρώτη εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σύντομα – μέσα στο επόμενο δεκαήμερο – εδώ στην Κόρινθο, διότι η εταιρία μας έχει συνεργασία με διαπιστευμένους εκπαιδευτές της Περιφέρειάς μας, της Περιφερειακής μας Ενότητας, αλλά και των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Και έτσι θα δημιουργηθεί ο πρώτος πυρήνας εκπαιδευμένων συμπολιτών μας και θα ξεκινήσει όλη αυτή η εκστρατεία.

Από κει και πέρα θα συνεχίσουμε και στην Κορινθία αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες.

Περιμένουμε και άλλες συνεργασίες. Θα ανακοινωθούν και άλλες συνεργασίες στο εγγύς μέλλον, οι οποίες είναι έτοιμες αλλά απλά θέλουν την τελική συζήτηση και υπογραφή από τα Διοικητικά Συμβούλια.»

Γ.Π

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ