Δήμος Βέλου Βόχας: “Στηρίζουμε τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας -Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ”

Ο Δήμος Βελου – Βόχας , συμμετέχει και αυτός στην πρωτοβουλία στήριξης των συνανθρώπων μας που δοκιμάστηκαν απο τις φωτιές  και συμμετέχει στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ . Έτσι συντάσσεται και στηρίζει την «Συμμαχία Ευθύνης και Αλληλεγγύης» της ΚΕΔΕ.
Όπως αναφέρει: “Κύριο μέλημά μας είναι η παροχή στοχευμένης βοήθειας στους συνανθρώπους μας λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες των πυρόπληκτων δήμων όπως αυτές καταγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την καταγραφή των αναγκών, αλλά και των προσφορών.
Στο έκτακτο ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων που έλαβε χώρα στις 10/08 τονίστηκε ότι είναι πολύ σημαντικό να καταγραφούν οι πραγματικές ανάγκες των πυρόπληκτων ώστε η έμπρακτη αλληλεγγύη μας να ανακουφίσει τους συνανθρώπους μας.
Με δεδομένο ότι οι σημαντικότερες ανάγκες αφορούν στην παροχή ζωοτροφών αιγοπροβάτων και της αποκατάστασης των υποδομών των Δήμων που επληγησαν, η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τις ΠΕΔ Ελλάδας θα προχωρήσει στο άνοιγμα ειδικών λογαριασμών όπου οι πολίτες θα μπορούν να συνεισφέρουν και τα χρήματα θα κατανέμονται στους Δήμους για να προχωρήσουν οι σχετικές δράσεις αποκατάστασεις υλικοτεχνικών υποδομών.
Σε αυτόν τον Ειδικό Λογαριασμό η ΚΕΔΕ θα καταθέσει πρώτη 500.000 ευρώ ώστε σε συντονισμό με το κράτος, ειδικούς επιστημονικούς φορείς και Δασαρχεία να προχωρήσει η αναδάσωση βάσει ενός πλήρους σχεδιασμού.
Ο αριθμός λογαριασμού θα αναρτηθεί εντός της ημέρας, στην ιστοσελίδα και τα social media της ΚΕΔΕ.
Ο Δήμος μας κινείται πάντα με γνώμονα την ουσιαστική και αποτελεσματική προσφορά και προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά το λογαριασμό που ανοίχθηκε με ποσό που θα αποφασιστεί πολύ σύντομα, έτσι ώστε στοχευμένα να στηριχθούν οι περιοχές και οι δήμοι της πατρίδας μας που δοκιμάζονται από μια πρωτοφανής έκτασης καταστροφή”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ