Δήμος Νεμέας: «Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για συμμετοχή των αμπελουργών στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής (Πράσινος Τρύγος)»

Ο Δήμος Νεμέας ενημερώνει τους αμπελουργούς της  περιοχής του ότι ξεκίνησαν  στις 22/4  και θα ολοκληρωθούν στις 29/4 οι αιτήσεις για συμμετοχή των αμπελουργών στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής (Πράσινος Τρύγος). Όμως, όπως αναφέρει,  «άγνωστος θα παραμείνει μέχρι και τα μέσα Ιουνίου ο αριθμός των αμπελουργών που θα επιλεγούν, καθώς και ο αριθμός των στρεμμάτων που θα ενταχθούν, δεδομένου ότι το μέτρο της πρώιμης συγκομιδής είναι ενταγμένο στο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται 28 ποικιλίες, ενώ υπάρχει ελαφρά διαφοροποίηση στην οικονομική αποζημίωση για κάθε ποικιλία σε σχέση με την περσινή απόφαση, καθώς και στα κριτήρια προτεραιότητας.

Στην παρούσα απόφαση προβλέπεται δυνατότητα παραίτησης του αιτούντος χωρίς ποινή, αλλά και αυστηρές ποινές σε όσους δεν εφαρμόσουν την πρώιμη συγκομιδή, ενώ έχουν καταστεί επιλέξιμοι.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση στον ΕΛΓΑ για τον παγετό της 10ης Απριλίου δεν έχουν δικαίωμα ένταξης στο καθεστώς της πρώιμης συγκομιδής. Γι’ αυτό το λόγο όσοι επιθυμούν να ανακαλέσουν αγροτεμάχια , που έχουν ήδη δηλωθεί στον ΕΛΓΑ , μετά το πέρας της διαδικασίας των δηλώσεων , θα πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ αναφέροντας αναλυτικά τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here