Δήμος Ξυλοκάστρου –  Ευρωστίνης: «Να αναθεωρήσει την απόφασή  της η Ε.Τ.Ε  και να παραμείνει το ΑΤΜ στο Δερβένι»  

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης με  την απόφασή του αριθμ. 7/7.12.2020 εξέδωσε ψήφισμα για  την διατήρηση του ΑΤΜ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  στο Δερβένι .»  Όπως αναφέρει  αν απομακρυνθεί το Α.Τ.Μ θα είναι ένα ακόμη πλήγμα για την περιοχή. Συγκεκριμμένα η απόφαση, όπως μας εστάλη απο τον Δήμο, αναφέρει τα εξής  :

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  Νομού Κορινθίας ζητά από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος  να διατηρήσει το ΑΤΜ που είναι εγκατεστημένο εδώ και μια  δεκαετία , στη πρόσοψη ιδιωτικού καταστήματος στο Δερβένι  Κορινθίας.

Ενημερώνει ότι το εν λόγω ΑΤΜ εξυπηρετεί περίπου δέκα  (10) χωριά και δέκαοχτώ (18)οικισμούς του πρώην Δήμου  Ευρωστίνης με πληθυσμό περίπου πέντε χιλιάδων (5.000)  κατοίκων, ενώ το καλοκαίρι ο αριθμός αυτός  τετραπλασιάζεται στις είκοσι χιλιάδες (20.000).

Η απόσυρση του μηχανήματος θα είναι ένα ακόμα πλήγμα  για την περιοχή διότι δεν διαθέτει πλέον κανένα  τραπεζικό κατάστημα , μετά από πενήντα (50) χρόνια που  λειτουργούσε στο Δερβένι η Εθνική Τράπεζα. 

Η πλησιέστερη πόλη του Δήμου μας στο Δερβένι , το  Ξυλόκαστρο, απέχει τουλάχιστον είκοσι πέντε (25)  χιλιόμετρα. Επομένως θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα  στους πολίτες καθότι θα πρέπει να διανύσουν τουλάχιστον  πενήντα (50) χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν για τις  τραπεζικές τους συναλλαγές. Θα διαλύσει περαιτέρω την ήδη  κατεστραμμένη οικονομική κατάσταση της περιοχής. 

Ζητά από την Εθνική Τράπεζα να αναθεωρήσει την απόφασή  της και να παραμείνει το ΑΤΜ στο Δερβένι.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΣΙΩΤΟΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ