Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης: Ξεκινά η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου της παραλιακής ζώνης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ανακοίνωσε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, μέσα σε κλίμα ικανοποίησης και αισιοδοξίας, την έναρξη ενός από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στο δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, της “επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου όλης της παραλιακής ζώνης του δήμου, της αναβάθμισης και επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού Ξυλοκάστρου και της κατασκευής φωτοβολταικού συστήματος 500 kilowatt” το οποίο θα βοηθήσει στην ενεργειακή εξοικονόμηση της εγκατάστασης.

Την μεγάλη είδηση ανακοίνωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Νίκος Ταγαράς και ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αστικών Λυμάτων και Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος.

“Πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, προϋπολογισμού 25,4 εκατ. ευρώ που προστατεύει το περιβάλλον και αναβαθμίζει την τουριστική προοπτική του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης. Πρόκειται για ένα κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης 17 χιλιομέτρων και 20 χιλιόμετρα δευτερεύοντα δίκτυα. Σημαντικό το γεγονός πως μέσα στο κόστος του έργου συμπεριλαμβάνονται και οι 2.300 ιδιωτικές συνδέσεις, αλλά και ότι η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού θα παραγάγει σημαντική ποσότητα νερού άρδευσης που έχει απόλυτη ανάγκη η περιοχή μας. Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που περάσαμε το πρώτο σημαντικότατο στάδιο, δημοπρατήσαμε το έργο και ο ανάδοχος ξεκινά την υλοποίησή του άμεσα. Η επιτυχημένη συνεργασία του Κορίνθιου υφυπουργού κ. Νίκου Ταγαρά, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μανώλη Γραφάκου και των υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου μας, είχε σαν αποτέλεσμα την πραγματοποίηση ενός έργου που ο Δήμος διεκδικούσε άπό το 2000. Συνεχίζουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα να κερδίζουμε τα μεγάλα στοιχήματα της περιοχής μας. Στόχος μας η ολοκλήρωση του έργου στο τέλος του 2025 ” δήλωσε ο δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος.

“Πριν από 24 χρόνια οι δήμαρχοι των Καποδιστριακών δήμων Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης είχαν αντιληφθεί την απόλυτη αναγκαιότητα αυτού του έργου που εμείς σήμερα ανακοινώνουμε. Παρεμβαίνουμε αποτελεσματικά στην παραλιακή ζώνη της περιοχής, προστατεύουμε το περιβάλλον,λύνοντας το πρόβλημα της αποχέτευσης ακαθάρτων.Το έργο ξεκινά από τα Κάτω Πιτσά και φτάνει στα Μαύρα Λιθάρια. Σε 10 ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Έχει βρεθεί ο ανάδοχος. Επιθυμία όλων μας είναι να ολοκληρώσουμε το έργο γρήγορα και σωστά. Τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν αυστηρότατες απαιτήσεις με τις προθεσμίες. Γι αυτό χρειάζεται προσοχή, συνέπεια και συνεργασία να λύνουμε τα προβλήματα που ενδεχομένως παρουσιαστούν” δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς.

“Να συγχαρώ το δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης για την μέχρι τώρα προσπάθεια, ήταν μεγάλη επιτυχία. Πέρασε το πρώτο βασικό ορόσημο.Η συνεργασία θα είναι διαρκής μέχρι να φτάσουμε στο δεύτερο ορόσημο που είναι η εκταμίευση του ποσού κατά 50% στο τέλος του 2024 και να μπορέσουμε να έχουμε ολοκληρώσει το έργο στο τέλος του 2025.”δήλωσε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Μανώλης Γραφάκος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ