Δεν ανησυχεί το θερινό “κύμα” των κρουσμάτων με τις αυξομειώσεις του – Περιμένουμε από τον Σεπτέμβριο και μετά άνοδο κρουσμάτων

A cyclist takes a picture of a recently painted mural by professional street artist David Speed and the Graffiti Life collective to show appreciation for the people who work in the NHS (National Health Service), in east London, Thursday, April 23, 2020. The highly contagious COVID-19 coronavirus has impacted on nations around the globe, many imposing self isolation and exercising social distancing when people move from their homes. (AP Photo/Matt Dunham)

Μιλώντας στον Τ/Σ ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφερόμενη στο καλοκαιρινό “κύμα” των κρουσμάτων αλλά και σε αυτό που θα έρθει τον Σεπτέμβριο ανέφερε:

“….Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα θερινό κύμα, το οποίο τουλάχιστον οι προγνώσεις οι οποίες μας κάνουν είναι ένα κύμα που δε θα μας επηρεάσει. Βέβαια καλό είναι, οι πιο ευάλωτες ομάδες να τηρούν οι ίδιοι κάποια μέτρα αυτοπροστασίας. Και προφανέστατα έχει ανοίξει και η τέταρτη δόση γι΄ αυτόν τον πληθυσμό οπότε αν κι εφόσον θέλει να πάει να το κάνει είναι προαιρετικό.
Το 37% από μόνο του δεν λέει κάτι. Γιατί αυτή τη στιγμή γίνονται πολύ πιο περιορισμένα τεστ από ότι γίνονταν, οπότε προφανώς πληθυσμός που κάνει τεστ σημαίνει ότι έχει κατά βάση και συμπτώματα. Γιατί δεν έχουμε πια τα τεστ που γίνονταν μαζικά για να πάνε στην εργασία τους.
Το ποσοστό όμως δεν σημαίνει εικόνα νόσησης. Η εικόνα νόσησης πάντοτε είναι αναλογική, αλλά θέλω να σας πω ότι κατά βάση ο κόσμος ο οποίος τεστάρεται έχει κάποιο λόγο για να τεσταριστεί.
Το θερινό κύμα πιστεύουμε ότι είναι ένα κύμα που θα έχει αυξομειώσεις. Δεν θεωρούμε ότι θα υπάρξει πίεση.
Από το Σεπτέμβριο όμως και μετά ναι, και εχθές στο Λουξεμβούργο αυτό συζητούσαμε γιατί είναι η μεγάλη κουβέντα και των εμβολίων. Είμαστε όλοι προετοιμασμένοι.
Σίγουρα θα υπάρξει ένας σχεδιασμός γιατί θα υπάρξει άνοδος κρουσμάτων. Αναλόγως της πίεσης που θα έχουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε πίεση και δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα.
Μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιηθούν πολλά και μπορεί να μη χρειαστεί να ενεργοποιηθεί τίποτα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ