“Δεν είσαι μόνη – Έχεις επιλογή – Πες όχι στη βία” – Εκδήλωση για την 25η Νοεμβρίου – Ημέρα για τη βία κατά των γυναικών στο Κιάτο

Εκδήλωση για την 25η ΝοεμβρίουΗμέρα για τη βία κατά των γυναικών

«ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ – ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ – ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ»

Κυριακή 27 Νοεμβρίου, 10:30 π.μ., Δημαρχείο Σικυωνίων – Κιάτο

Δελτίο Τύπου

«Φοβόμουν»…

«Ένιωθα ένα τίποτα»…

«Δεν άντεχα άλλο»…

Με αυτές τις φράσεις ξεκινούν οι περισσότερες μαρτυρίες γυναικών, που πάνω στο κορμί και την ψυχή τους χαράχτηκαν τα σημάδια της έμφυλης βίας.
Γυναικών, που βρήκαν το κουράγιο και τη δύναμη να διεκδικήσουν για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους μια ζωή χωρίς βία, μια ζωή χωρίς φόβο.
Που πάλεψαν και παλεύουν να ξυπνούν κάθε πρωί με αισιοδοξία κι ελπίδα για το μέλλον τους κι όχι με τρόμο, απελπισία, αδυναμία.

Η έμφυλη βία, η βία που ασκείται σε μια γυναίκα γιατί είναι γυναίκα, καταλήγει, όχι σπάνια, σε γυναικοκτονίες. Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, μετράμε δυστυχώς 23 γυναικοκτονίες, μόνο μέσα στο 2022. Κι ο μακρύς κατάλογος των γυναικών που υφίστανται κάθε μορφής βία από τους συντρόφους τους, συνεχίζει να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

«Βρείτε τα»…

«Μην χαλάσεις το σπίτι σου»…

«Δεν μπορώ να επέμβω, είναι οικογενειακή υπόθεση»….

Είναι κάποιες από τις φράσεις που ακούνε συχνά γυναίκες – θύματα της έμφυλης βίας από το κοντινό τους περιβάλλον. Και όχι μόνο!
Όμως ΟΧΙ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Δεν «θα τα βρούμε» με τους κακοποιητές.
Θα «χαλάσουμε» κάθε σπίτι που κλείνει μέσα στους 4 τοίχους του τη φρίκη του εκφοβισμού και της βίας.
Θα «επεμβαίνουμε» σε κάθε «οικογενειακή υπόθεση» που μετατρέπει σε θύματα «βιασμού» τις ψυχές των πιο αδύναμων μελών της.

Γιατί οι υποθέσεις αυτές μας αφορούν όλους. Την ευρύτερη οικογένεια, τον κοινωνικό περίγυρο, την αυτοδιοίκηση, την πολιτεία στο σύνολο της, κάθε άνθρωπο, γυναίκα ή άντρα που θέλει να λέγεται άνθρωπος.

Για τα θύματα, για τις επιζήσασες, για το τι γίνεται σήμερα και κυρίως για το τι μπορούμε να κάνουμε η καθεμιά και ο καθένας ξεχωριστά και κυρίως όλοι μαζί θα μιλήσουμε με αφορμή την 25η Νοεμβρίου – Ημέρα για τη βία κατά των Γυναικών.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σικυωνίων, σε συνεργασία με την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κορινθίας , διοργανώνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 10:30, στο Δημαρχείο Σικυωνίων, (Γεωργίου Γεννηματά 2, Κιάτο), μια ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ – ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ – ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ. Με προβολές, δρώμενα και ανταλλαγή απόψεων θα φέρουμε στην επιφάνεια το κοινωνικό θέμα της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών, του νομικού και κοινωνικού πλαισίου στήριξης των θυμάτων, καθώς και των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για τη νομοθετική κατοχύρωση του όρου «Γυναικοκτονία» και τη στήριξη των γυναικών.

Απαντήσεις στις ερωτήσεις, θα δώσουν οι κεντρικές ομιλήτριες της εκδήλωσης Μαρία Ρεπούση,  ιστορικός, καθηγήτρια Ιστορίας και Ιστορικής Εκπαίδευσης, Α.Π.Θ, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Μυρσίνη Ζορμπά, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών, πρώην Υπουργός Πολιτισμού.

 Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σικυωνίων καλεί όλους τους πολίτες και τους αρμόδιους φορείς στην ανοιχτή αυτή εκδήλωση. Για να ανοίξει ένας πραγματικός διάλογος για το ζήτημα της έμφυλης βίας. Να αποτελέσει σημείο έναρξης για ουσιαστικές δράσεις και πρωτοβουλίες στην κοινωνία για την αντιμετώπιση και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

 Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σικυωνίων

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κορινθίας”

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ