Δημήτρης Πτωχός: «Ρόλο σημαιοφόρου στην Ευρώπη αξίζει η Πελοπόννησος». “Επιδίωξή μας η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια Περιφέρεια πρότυπο σε όλα”

Στην σημερινή εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος παρακολούθησε την ομιλία του Μαργαρίτη Σχοινά.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου στη σημερινή πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη και τις νέες προκλήσεις που αναδύονται. «Στη νέα δυναμική πορεία της χώρας μας, μέσα σε μια Ευρώπη που αίρεται στο ύψος των περιστάσεων, εμείς εδώ έχουμε οραματιστεί τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου. Μπροστάρη», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε αναφέροντας: «Η προεκλογική μου δέσμευση και η μετεκλογική μας επιδίωξη είναι μία: η Πελοπόννησος του 2028 να είναι μια περιφέρεια πρότυπο σε όλα. Αναπτυξιακό μοντέλο, προσέλκυση επενδύσεων, βιωσιμότητα, προστασία του περιβάλλοντος. Αλλά και σύγχρονες υποδομές, κοινωνικό πρόσωπο, ψηφιοποίηση, εξυπηρέτηση του πολίτη. Για να το καταφέρουμε αυτό, εκπονήσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το θέσαμε υπ’ όψιν των συμπολιτών μας και εκείνοι μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Κι εδώ και τρεισήμισι μήνες, κάθε μέρα, κάθε ώρα, δουλεύουμε συστηματικά για να το κάνουμε πραγματικότητα».

Η αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πόρων

Σχετικά με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2021-2027, ο Περιφερειάρχης, έκανε λόγο για κινητικότητα σε όλους τους διακριτούς τομείς πολιτικής, “εξασφαλίζοντας συνέργειες με τα άλλα Προγράμματα του ΕΣΠΑ πάντοτε στο βωμό της εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών”.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στον τομέα της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεών, στον τομέα των οδικών έργων, αλλά και στον εξίσου κρίσιμο τομέα του Περιβάλλοντος, θέτοντας τρία συγκεκριμένα σημεία που δεν είναι άλλα από:

  • Την ορθολογική διαχείριση των υδάτων.
  • Τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής που θα οδηγήσει στην λήψη αναγκαίων μέτρων.
  • Την προώθηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
  • Κοινωνική συνοχή 

Σχετικά με την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός αναφέρθηκε στις δράσεις της Περιφέρειας που ξεκινούν από έργα υποδομών για σύγχρονα σχολεία, νοσοκομεία και μουσεία και φτάνουν έως μια σειρά πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες.

Τέλος, στάθηκε στο στόχο της πολιτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Ολοκληρωμένη και Βιώσιμη Ανάπτυξη Περιοχών της Περιφέρειας. «Όλοι μαζί θα πάμε μπροστά. Μόνο ενωμένοι, μόνο με συνέργειες, και κυρίως μόνο με αναπτυγμένη περιφερειακή συνείδηση, μπορούμε να προχωρήσουμε. Κι αν κάποιες περιοχές είναι σε κάτι πιο προνομιούχες, αυτές θα στηρίξουν και τις υπόλοιπες. Όταν μιλάμε για ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μιλάμε πάντα για ανάπτυξη βιώσιμη και για ανάπτυξη που αφορά ολόκληρη την Περιφέρειά μας. Κανείς και καμία δεν θα μείνει πίσω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ