Διαδικτυακή ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου και παρατήρηση με το τηλεσκόπιο για το κοινό στην εκδήλωση του  Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ

Διαδικτυακή παρατήρηση από το τηλεσκόπιο Κρυονερίου είχε την δυνατότητα να κάνει το κοινό κατά την διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης  που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 15 Απριλίου, από το Ινστιτούτο Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) για να επικοινωνήσει την επιστήμη της Αστρονομίας και της Αστροφυσικής προς το ευρύ κοινό.

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε η λειτουργία και το έργο του τηλεσκοπίου 1.2 μέτρων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Κρυονέρι .

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Κορίνθιος Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας, ο Δ/ντης και Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΑΑ καθ. Μανώλης Πλειώνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής.
Το καλωσόρισμα έγινε από τον Δ/ντη του ΙΑΑΔΕΤ Δρα Σπύρο Βασιλάκο και το πρόγραμμα περιελάμβανε:
Διαδικτυακή ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου και παρατήρηση με το τηλεσκόπιο, με την καθοδήγηση του Δρ. Αλέξιου Λιάκου, μεταδιδακτορικού ερευνητή στο ΙΑΑΔΕΤ και χειριστή του τηλεσκοπίου Κρυονερίου.
Ενημέρωση για το ερευνητικό έργο NELIOTA, από τη Δρα Άλκηστη Μπονάνου, Κύρια Ερευνήτρια του ΙΑΑΔΕΤ και επιστημονικώς υπεύθυνη του έργου.
Ομιλία για την προσφορά του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, από τον Δρα Σπύρο Βασιλάκο, Δ/ντη του ΙΑΑΔΕΤ και Πρόεδρο της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής.
Τον συντονισμό της διαδικτυακής συνάντησης είχε η Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικός, υπεύθυνη του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου ΙΑΑΔΕΤ.

Εν τω μεταξύ μέσα στον Μαϊο αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη της Περιφέρειας για την αναβάθμιση των υποδομών και του περιβάλλοντος χώρου του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ