ΔΙΩΡΥΓΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΑΓΑΡΑ – ΝΙΚΑ

Δεν θα μπορούσε να λείπει η Κορινθία από τη συνάντηση του Υφυπουργού  Περιβάλλοντος  Νίκου Ταγαρά και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα . Οι δύο άντρες συναντήθηκαν χθες στην Αθήνα, όπως είχε προγραμματιστεί και συζήτησαν πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων και θέμα του νομού μας. Πιο συγκεκριμμένα , πέρα από το μείζον θέμα των χωματερών σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την αποκατάστασή τους , συζητήθηκαν θέματα της Κορινθίας όπως το έργο στερέωσης των πρανών της διώρυγας στον Ισθμό, για το οποίο ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει και νέα σύσκεψη πολύ σύντομα, με τη συμμετοχή και της διοίκησης της “Διώρυγα” Α.Ε.

Συζητήθηκε επίσης το περιβαλλοντικό πάρκο κατά μήκος της  μετρικής γραμμής στη διαδρομή Κόρινθος – Δερβένι, η κατασκευή του διοικητηρίου της Π.Ε. Κορινθίας στην Ποσειδωνία, καθώς και θέματα Βιολογικών Καθαρισμών.

Οι χωματερές

Για το ζήτημα των απορριμμάτων και των χωματερών παρόντος, που έγινε παρουσία και του γενικού γραμματέα διαχείρισης απορριμμάτων Μανώλη Γραφάκου, επισημάνθηκε το ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, το οποίο έχει ως συνέπεια -πέρα από τη δημιουργία νέων χωματερών-, ακόμα και ΧΑΔΑ που είχαν αποκατασταθεί στο παρελθόν να επαναχρησιμοποιούνται.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι η Περιφέρεια θα κινηθεί άμεσα όσον αφορά τις απαιτούμενες μελέτες ανά Π.Ε., τονίστηκε ωστόσο ότι θα υπάρξει εκ νέου επαφή με το Υπουργείο όσον αφορά την υλοποίηση των αποκαταστάσεων -πρώτος στη λίστα των οποίων είναι ο μη ενεργός πλέον ΧΑΔΑ της Τρίπολης-, καθώς το έργο αυτό απαιτεί σημαντικές πιστώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ