Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ 16.385.600 €

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα εντάχθηκε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με συνολικό προϋπολογισμό 16.385.600 ευρώ, η πράξη “Ενίσχυση των φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες, λόγω της επιδημίας COVID-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Η πράξη, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αφορά την ενίσχυση και στήριξη των Μονάδων Υγείας του δημοσίου και φορέων του υπουργείου Υγείας με πρόσληψη ειδικευμένου και λοιπού ανθρώπινου δυναμικού του τομέα Υγείας και εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημικής κρίσης της COVID-19.

Όπως μάλιστα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας , ο Περιφερειάρχης τόνισε με έμφαση ότι: «αυτή είναι η συμμετοχή της Περιφέρειας, πληρώνει γιατρούς και λοιπό προσωπικό στις δημόσιες δομές Υγείας την στιγμή που η ίδια δεν μετέχει καν στα Δ.Σ. των νοσοκομείων. Κι αυτό αποτελεί πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών να μην μετέχουν στη διοίκηση των νοσοκομείων και σε αυτή να μετέχουν κομματικοί παράγοντες».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ