Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις για τις γυναίκες κρατούμενες στον Κορυδαλλό και τη Θήβα. Επίσκεψη Υφυπουργού προστασίας του πολίτη

Την παροχή δωρεάν προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων σε όσες κρατούμενες το επιθυμούν, από τα καταστήματα κράτησης Κορυδαλλού και Θήβας σε πρώτη φάση, ανακοίνωσε  χθες, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κώστας Κατσαφάδος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του, μαζί με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Δήμητρα Λυγούρα και το Δήμαρχο Κορυδαλλού κ. Νίκο Χουρσαλά στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Κώστας Κατσαφάδος:

“Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του Μαστού, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στις γυναίκες του σωφρονιστικού ιδρύματος. Ότι η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι δίπλα τους όχι μόνο στα λόγια αλλά και με πράξεις.

Γι αυτό τους έκανα γνωστή την απόφασή μας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας με τη γυναικολογική κλινική «ΡΕΑ», για την παροχή δωρεάν προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων σε όσες κρατούμενες το επιθυμούν, από τα καταστήματα κράτησης Κορυδαλλού και Θήβας.

Ο προληπτικός έλεγχος που μπορεί να οδηγήσει σε έγκαιρη διάγνωση, είναι το πιο σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία αυτής της ασθένειας. Να σώσει στην κυριολεξία ζωές.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα πως το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά» για τον Καρκίνο του Μαστού επεκτείνεται και στις γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών, από 50-69 ετών που ήταν μέχρι σήμερα.

Συνεχίζουμε με ενσυναίσθηση και ευαισθησία, στέκοντας δίπλα σε κάθε γυναίκα, χωρίς διακρίσεις, που χρειάζεται την υποστήριξή μας.”

Πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού, καθώς και ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης και της ορθής φροντίδας της Υγείας.

Συγκεκριμένα εξετάστηκαν περισσότερες από 90 γυναίκες, ηλικίας άνω των 40, με δυο κινητές διαγνωστικές μονάδες.

Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της ΡΕΑ μαιευτικής γυναικολογικής που προσφέρει δωρεάν τις εξετάσεις, καθώς και τους ειδικούς ιατρούς, οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ