Δ. Πτωχός από την Πάτρα: «Δεν μπορεί να υπάρξει Εθνική ανάπτυξη αν δεν υπάρξει Περιφερειακή βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα χαρακτηρίζεται από…..”

«Η βιώσιμη Περιφερειακή ανάπτυξη είναι το κλειδί για την Εθνική πρόοδο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός μιλώντας στο 12ο συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης που διεξάγεται στην Πάτρα. Ο κος Πτωχός διευκρινίζοντας τόνισε πως «Δεν μπορεί να υπάρξει Εθνική ανάπτυξη αν δεν υπάρξει Περιφερειακή βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα χαρακτηρίζεται από φιλοπεριβαλλοντικούς όρους, καινοτομία, χρήση νέων τεχνολογιών, δικαιοσύνη, αλλά και περιφερειακή συνείδηση». 

«Χωρίς ανάπτυξη, νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, δε θα καταφέρουμε να αντιστρέψουμε τις τάσεις του δημογραφικού» ανέφερε χαρακτηριστικά και επεσήμανε την ανάγκη συνεργασιών μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των Περιφερειών.

Επίσης, στο τραπέζι διαλόγου του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχού, συμμετείχε ο Αθανάσιος Μπαλέρμπας, γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών. «Το πράττειν βρίσκεται στα χέρια των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» ήταν το βασικό σχόλιο του.

Το 12ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC) διεξάγεται στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, από την Πέμπτη 30 Μαΐου έως το Σάββατο 1 Ιουνίου και διοργανώνεται από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ