Δ. Πτωχός: «Η κοινωνική αλληλεγγύη και η πρόνοια αποτελούν βασικό μέρος του προγράμματος μας”. Επίσκεψη στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Κορίνθου

Στην Κόρινθο βρέθηκε σήμερα ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός μαζί με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά και τη Βουλευτή Μαριλένα Σούκουλη όπου και επισκέφθηκαν  το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Κορίνθου. «Διεκδικούμε την δημιουργία Κέντρου Πρόνοιας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» τόνισε ο Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος συνομίλησε με τους ανθρώπους του Κέντρου για την αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής  βίας και για την δημιουργία ενός δικτύου πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.

«Νομίζω ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει όλοι μας να το βάλουμε ως πρώτη μας προτεραιότητα. Πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε όλα αυτά τα φαινόμενα όσο πιο γρήγορα γίνεται να εξαλειφθούν». Ο Δημήτρης Πτωχός επισήμανε την ανάγκη για δημιουργία Κέντρου Πρόνοιας στην Πελοπόννησο και τόνισε ότι «θα διεκδικήσουμε την δημιουργία Κέντρου Πρόνοιας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».  Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης επισήμανε την σημαντικότητα του έργου του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας λέγοντας «θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους αυτούς τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτές τις δομές και κυρίως τους ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναμη να απευθυνθούν σε αυτές τις δομές. Είναι κυρίως γυναίκες. Αυτές οι σπουδαίες γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί και βρίσκουν το θάρρος να βρίσκονται σε τέτοιου είδους δομές και να ζητήσουν την απαραίτητη βοήθεια». Τέλος ευχήθηκε στο μέλλον να μην χρειαζόμαστε τέτοιες δομές ενώ διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει προς σε αυτή την κατεύθυνση.

Κατά την περιοδεία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το Ειδικό Σχολείο Κορίνθου και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων. Ο Δημήτρης Πτωχός επισήμανε ότι «η κοινωνική αλληλεγγύη και η πρόνοια αποτελούν βασικό μέρος του προγράμματος μας. Πρέπει να κοιτάξουμε ειδικές ομάδες πληθυσμού, πρέπει να ενισχύσουμε όσο μπορούμε τις δομές Υγείας. Προτεραιότητα μας είναι η δημιουργία Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με πλήρη στελέχωση και παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, όπως Κέντρο Τραύματος και Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, ώστε να καταστεί η Πελοπόννησος υγειονομικά επαρκής και αυτόνομη περιφέρεια», όπως είπε.

Ο Δημήτρης Πτωχός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ανθρώπους της 3ης ηλικίας, τονίζονταν ότι μέσα στο πρόγραμμα του έχει συμπεριλήφθη το πρόγραμμα «Μένω στο σπίτι μου», για τους μεγαλύτερους σε ηλικία που έχουν ανάγκη από κατ΄ οίκον φροντίδα, με στόχο την στήριξη και την φροντίδα στο χώρο τους. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε «δεν μας επιτρέπεται να αφήσουμε πίσω τους ανθρώπους. Μέχρι και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της Περιφέρειάς μας, θέλουμε όλοι οι πολίτες να χαίρουν της ίδιας φροντίδας. Γι’ αυτό έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο ώστε όσοι μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας και οι άνθρωποι που βάσει εισοδήματος είναι στο όριο φτώχειας, να έχουν πρόσβαση σε Υπηρεσίες που παρέχονται στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ