Δ. Πτωχός: “Πάμε όλοι μαζί την Πελοπόννησο μπροστά, με σύγχρονες ιδέες και σχέδιο, ή γυρίζουμε πίσω με αποτυχημένες πολιτικές του χτες;»

φωτο από την προηγούμενη επίσκεψη του κ. Πτωχού στην Κόρινθο

Απαντώντας στην ερώτηση “Ποιες είναι κατά την άποψή σας οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια άμεσα και στο προσεχές μέλλον;” ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός , μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ είπε:

«Οι προκλήσεις είναι για όλους μας πολλές. Η κλιματική κρίση επιβάλλει την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας στο επίπεδο της καθημερινότητας, αλλά και των υποδομών. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. Η πίεση που δέχεται η Πελοπόννησος είναι σε πολλά επίπεδα. Δείτε, πρωτίστως, το πεδίο της διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Αν δεν δράσουμε άμεσα, πολύ σύντομα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα με το νερό. Έχουμε εκπονήσει, λοιπόν, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, ώστε να μην αφήσουμε να πάει ούτε σταγόνα νερού χαμένη.

Η δεύτερη μεγάλη πρόκληση που με απασχολεί πάρα πολύ είναι η καλύτερη και ταχύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων. Η αξιοποίηση πρέπει να είναι χρηστή, αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να είναι και άμεση. Και για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να έχουμε αναδιοργανώσει όλες τις υπηρεσίες μας. Αυτές θα είναι οι πρώτες μου προτεραιότητες εφόσον εκλεγώ.

Το ερώτημα είναι τελικά ένα: Πάμε όλοι μαζί την Πελοπόννησο μπροστά, με σύγχρονες ιδέες και σχέδιο, ή γυρίζουμε πίσω με αποτυχημένες πολιτικές του χτες;»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ