“Εβδομάδα Μητέρας”: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση και στην Κόρινθο. Θέμα της η Υγιεινή στην καθημερινότητα ως μέσο πρόληψης των ασθενειών

Πραγματοποιήθηκε και στην Κόρινθο με επιτυχία η ενδιαφέρουσα κοινωνική δράση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τίτλο «Εβδομάδα Μητέρας», στις 14 Μαϊου. Ήταν  μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης, που πραγματοποίησε η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξής της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2024 στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Σκοπό αποτέλεσε η ανάδειξη των πολλαπλών ρόλων της μητέρας μέσω της υλοποίησης διαφορετικών δράσεων ανά περιφερειακή ενότητα σε συγκεκριμένες ομάδες στόχου όπως μητέρες φροντίστριες παιδιών ΑμεΑ, μητέρες στην Τρίτη ηλικία, μητέρες ΡΟΜΑ, μητέρες που έχουν δεχθεί βία.

 Στην Κόρινθο η δράση πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης κα Καραβά Χαρούλα και τον Ερυθρό Σταυρό . Η δράση ευαισθητοποίησης έγινε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου όπου στελέχη του Ερυθρού Σταυρού υλοποίησαν ενημέρωση σε θέματα υγιεινής.

Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μητέρων και μαθητών σχετικά με τη σημασία της υγιεινής στην καθημερινότητα ως μέσο πρόληψης των ασθενειών.

Όπως αναφέρει η Περιφέρεια: Μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο, διδάχθηκαν την έννοια και τα είδη των μικροβίων, δόθηκαν οδηγίες, μέσα από καθημερινά παραδείγματα, για το τί πρέπει να προσέχουν εντός της τάξης. Η δράση ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων στους παρευρισκόμενους, στην οποία συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής κα Μαρία Οικονομάκου.

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς αλλά και κάθε συμμετέχουσα/ συμμετέχοντα που παρευρέθηκαν στις ανωτέρω δράσεις και τους τίμησαν με την παρουσία τους.

Τέλος η Περιφέρεια Πελοποννήσου πιστεύει ότι αυτή η αγαστή  συνεργασία αποτελεί τον “θεμέλιο λίθο” για τη δημιουργία ενός δικτύου φορέων και δομών, το οποίο θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών στη διάθεση του πολίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ