Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων Στρατηγικού Επιπέδου της Ελληνικής Αστυνομίας

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, το Κέντρο Επιχειρήσεων Στρατηγικού Επιπέδου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.
“Το νέο Κέντρο έχει εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα υπερσύγχρονα συστήματα και μέσα, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας σε στρατηγικό και επιτελικό επίπεδο, τόσο στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων όσο και στη διαχείριση καθημερινών αναγκών.” αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ  και συνεχίζει: “Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του νέου Κέντρου βασίστηκε στις λειτουργίες των ήδη υπαρχόντων κέντρων επιχειρήσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς επίσης και σε αντίστοιχα ευρωπαϊκά κέντρα, ακολουθώντας τις αναγκαίες προσαρμογές στις απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες της χώρας μας.
Συγκεκριμένα το νέο κέντρο μπορεί να λειτουργήσει ως Κέντρο Επιχειρήσεων Στρατηγικού επιπέδου ενώ παρέχει τη δυνατότητα λειτουργίας ως κέντρο διοίκησης της Ελληνικής Αστυνομίας και μπορεί να διασυνδεθεί με Κέντρα Επιχειρήσεων Αρχών και Φορέων εντός και εκτός Ελλάδας.
Τη λειτουργία του νέου Κέντρου Επιχειρήσεων έχει αναλάβει το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here