Yλικά
1 ταψί
- Για τη βάση
- 250 γραμ. φύλλο κανταΐφι
- 100 γραμ. λιωμένο βούτυρο
- Για το σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 stick κανέλα
- Φλούδα από ένα λεμόνι
- 3-4 σταγόνες λεμονιού
- Για την κρέμα
- 1 l γάλα
- 6 κρόκοι
- 100 γραμ. κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
- 2 πρέζες μαστίχα κοπανιστή
- 200 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 50 γραμ. βούτυρο παγωμένο
- Για το σερβίρισμα
- 600 γραμ. κρύα κρέμα γάλακτος για σαντιγί
- Φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
- Κανέλα
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε καλά με τα δάχτυλα το φύλλο κανταΐφι και το απλώνουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Περιχύνουμε από πάνω με το λιωμένο βούτυρο να πάει παντού. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και αφού πάρουν βράση τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα και μετά το σβήνουμε.Αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις ψηθεί το φύλλο σιρόπια ζούμε. Ζεστό φύλλο – κρύο σιρόπι.
- Συνεχίζουμε με την κρέμα. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα με τη βανίλια και την μαστίχα να ζεσταθεί.
- Παράλληλα σε ένα Μπολ προσθέτουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Μόλις ζεσταθεί το γάλα το ρίχνουμε τους κρόκους σιγά-σιγά και ανακατεύουμε για να μην ψηθούν.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά να βράσει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε πάλι και την τοποθετούμε πάνω στο φύλλο.Αφήνουμε να κρυώσει.
- Για την σαντιγύ χτυπάμε στο μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος. Μόλις κρυώσει η κρέμα την τοποθετούμε από πάνω.
- Τέλος για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα φυστίκια.
Πηγή: cookpad