Εκπρόσωπος του σωματείου ταξί Κορινθίας στη τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη – Ποια θέματα συζητήθηκαν

Τις θέσεις των επαγγελματιών ταξί Κορινθίας  εξέφρασε το σωματείο του νομού μας που συμμετείχε στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες  στην οποία μετείχε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, οι διευθυντές Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων, οι πρόεδροι των σωματείων ταξί κάθε Π.Ε. καθώς και εκπρόσωποι από την Ομοσπονδία των εν λόγω επαγγελματιών.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στην δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο λόγω της πανδημίας και συζητήθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα που τον απασχολούν.

Ο Περιφερειάρχης, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας,  συνοψίζοντας, σημείωσε ότι αναμένει από το σωματείο της κάθε Περιφερειακής Ενότητας εισήγηση αναφορικά με τον προσδιορισμό των εδρών, ο οποίος -όπως τόνισε- “θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τη νομιμότητα, λαμβάνοντας υπόψη και την άποψη των επαγγελματιών ταξί” για να επισημάνει ειδικότερα: “Εφόσον το Δ.Σ. του σωματείου σε κάθε Π.Ε. εκφράσει ενιαία άποψη και αυτή είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία, η άποψη αυτή θα γίνει σεβαστή και θα εκδώσω σχετική απόφαση. Μόνες προϋποθέσεις που θέτω είναι, η μεταξύ τους συμφωνία σε κάθε Π.Ε. και η εισήγηση που θα κάνουν να είναι σύμφωνη με το νόμο”.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα με τα βαν -οχήματα δηλαδή από 6 μέχρι 9 θέσεις-, ενώ στην ίδια συνάντηση, επίσης, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για επιπλέον άδειες ταξί ΑΜΕΑ. Τέλος, για την επόμενη εβδομάδα προσδιορίστηκε να υπάρξει εκ νέου συνεννόηση για την δυνατότητα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας μέσω των ταξί.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ