“Ελάτε στο Δερβένι Κορινθίας, σας υποσχόμαστε μια ανεπανάληπτη αποκριάτικη φιέστα!”

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Ευρωστίνη  , όπως και σε όλους τους δήμους , αυτό το Σαββατοκύριακο , με την βραδινή ποδαράτη, το Σάββατο στις 7:30 το απόγευμα και βέβαια την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου την Κυριακή στις 3:30 το απόγευμα.

Στο καρναβάλι συμμετέχουν οκτώ γκρουπ, από το Δερβένι και τα γύρω χωριά. Φέτος συμμετέχουν και δύο γκρουπ από το Ξυλόκαστρο. Το Πρώτο και Δεύτερο Δημοτικά σχολεία σε ένα γκρουπ και το Τρίτο Δημοτικό σχολείο.

“Την Κυριακή το Δερβένι θα γεμίσει, μουσική, κέφι, χρώματα και λάμψη. Μπροστά σας θα παρελάσουν η χαρά και η διασκέδαση. Μπροστάρης ένας διαπλεκόμενος ανατολίτης βασιλιάς καρνάβαλος και η βασίλισσα του καρναβαλιού που οδηγεί με το βασιλικό της όχημα τους καρναβαλιστές υπηκόους της. Ήρωες που ξεπηδούν από παραμύθια, χορεύουν αγκαλιά με σούπερ ήρωες της επιστημονικής φαντασίας. Μικρά κορίτσια με κόκκινες κάπες αντιμέτωπα με ωραίους λύκους. Μια ξέφρενη παρέα που έρχεται να μας δώσει την δροσιά της μέσα από τις δεκαετίες των καλύτερων μας χρόνων. Πολεμιστές που έρχονται για να βάλουν φωτιά στο καρναβάλι, αλλά και γιατροί έτοιμοι να επέμβουν σε κάθε επείγον περιστατικό και αγγελάκια και διαβολάκια που θα κρίνουν αν οι γιατροί είναι τελικά της χαράς ή της συμφοράς. Μια παρέα που έρχεται να βάψει με πολλά χρώματα τις σκιές της ζωής μας. Όλοι αυτοί συνθέτουν έναν κόσμο ιδιαίτερο, κρυφό και φανερό ταυτόχρονα, που συνοψίζεται σε ένα Θέατρο σκιών, στο οποίο τίποτα δεν είναι σκιώδες. Είναι η ίδια η ζωής μας, που είναι όμορφη έτσι κι αλλιώς.

Γιατί η ομορφιά της είναι ότι τη ζούμε και καμιά φορά σπάμε και πλάκα μαζί της.

Ελάτε στο Δερβένι Κορινθίας, σας υποσχόμαστε μια ανεπανάληπτη αποκριάτικη φιέστα!”, αναφέρει η καρναβαλική επιτροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ