ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις στη συνάντηση Νίκα – Λιβανού στην Αθήνα – Αναμένεται στην Τρίπολη ο πρόεδρος του οργανισμού

Θέματα που σχετίζονται με τον ΕΛΓΑ και τις αποζημιώσεις και  πώς μπορεί να υπάρξει εκσυγχρονισμός συζήτησε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, στη συνάντηση που είχε χθες το πρωϊ  στην Αθήνα.

Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη καταστροφή σε κηπευτικές και δενδρώδεις καλλιέργειες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση στην περιοχή της Τριφυλίας, σχετικά με τις οποίες ενημέρωσε τον Υπουργό ο περιφερειάρχης.

Ο κος Νίκας δήλωσε σχετικά: «Με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα, έθεσα και πάλι στον Υπουργό το θέμα εκσυγχρονισμού του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε μεταξύ άλλων να συνυπολογίζεται πλέον και η επίπτωση από την κλιματική αλλαγή, καθώς επίσης και να γίνονται εκτιμήσεις με βάση τη σύγχρονη πραγματικότητα, μιας και η ασφάλεια του αγροτικού εισοδήματος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη».  .

Ο Π. Νίκας γνωστοποίησε επιπλέον ότι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 7 Απριλίου αναμένεται στην Τρίπολη, για θέματα του ΕΛΓΑ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Λυκουρέντζος -με τον οποίον ο Περιφερειάρχης, ευρισκόμενος στο υπουργείο, είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, σημείωσε ο Περιφερειάρχης, θα έχει συναντήσεις για θέματα του Οργανισμού, ενώ θα προβεί και σε ανακοινώσεις σχετικά με αποζημιώσεις σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ  αφορά άμεσα και την Κορινθία, αφού πολλές  φορές τους χειμερινούς μήνες πλήττεται από χαλαζοπτώσεις που καταστρέφουν τις καλλιέργειες .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ