Ενδιαφέρουσες προτάσεις από τον Σπύρο Σταματόπουλο στην Επιτροπή Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος ως πρόεδρος  της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ έκανε μια σημαντική παρέμβαση αναπτύσσοντας ζητήματα που άπτονται τόσο της καθημερινότητας καθώς και του μελλοντικού σχεδιασμού της Επιτροπής.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και παρόντες ήταν μέλη του προεδρείου και της Επιτροπής .

Πιο συγκεκριμμένα, όπως διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, στην σελίδα του Δήμου Σικυωνίων στο f , ο κ. Σταματόπουλος εισηγήθηκε το πολύ σημαντικό θέμα της διοργάνωσης ενός Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Νεολαίας. Η ιδέα ενός τέτοιου συνεδρίου, σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν, εδράζεται στην ανάγκη οι νέοι να εμπλακούν περισσότερο και πιο ενεργά στην πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Επίσης η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται λόγω των συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού απασχόλησε τα μέλη του προεδρείου της επιτροπής με τον Σπύρο Σταματόπουλο να επισημαίνει ότι οι ελλείψεις που παρατηρούνται στο προσωπικό καθαριότητας των σχολικών δομών επιβάλλεται να καλυφθούν άμεσα, ενώ οπωσδήποτε πρέπει να επιλυθούν ζητήματα που άπτονται της συντήρησης των υλικοτεχνικών υποδομών, αλλά της υποστελέχωσης  των σχολείων από εκπαιδευτικούς τα οποία δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα και δυσλειτουργίες στην εκπαίδευση.

Στη συνεδρίαση επίσης αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά την επαγγελματική κατάρτιση και το πρόγραμμα «Διά  Βίου Μάθησης», ένα σημαντικό εργαλείο για τη διαρκή επαγγελματική κατάρτιση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ