Εντυπωσίασαν οι μαθητές Γυμνασίων με τις ερμηνείες τους στο 2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου στο δημοτικό θέατρο (φωτογραφίες)

“Καθήλωσαν” τους θεατές μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων με τις ερμηνείες τους πάνω σε Αρχαία έργα που παρουσιάστηκαν στη σκηνή του δημοτικού θεάτρου Κορίνθου, χθες το πρωί, στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που ολοκληρώνεται αύριο. Η χθεσινή ημέρα περιλάμβανε την παρουσίαση κορυφαίων έργων όπως η “Ελένη” του Ευριπίδη, από το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου και Χιλιομοδίου, η “Αντιγόνη” του Σοφοκλή, από σχολείο της Αλβανίας , ενώ παρουσιάστηκαν και άλλα έργα από σχολεία της Νέα Προποντίδας και το 1ο και 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου.

Το απόγευμα έγινε συνέδριο – συζήτηση για το Δίκτυο πόλεων Κόρινθος και Αρχαίες αποικίες και ακολούθησε εντυπωσιακή συναυλία με την Φιλαρμονική Κέρκυρας έξω από το δημοτικό θέατρο.

Σήμερα το φεστιβάλ συνεχίζεται με άλλα τραγικά έργα όπως “Οι Βάκχες” του Ευριπίδη , “Αχαρνείς” του Αριστοφάνη, Συναυλία στον Φλοίσβο κλπ. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν και σχολεία από την Ιταλία και τις Συρακούσες, περιοχές με τις οποίες η Κόρινθος έχει σχέσεις από την Αρχαιότητα (αποικίες).

Στο φεστιβάλ παρόντες και ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας, ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, ο Βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός, Αντιδήμαρχοι κ.α καθώς και πλήθος κόσμου .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ