Εντυπωσιασμένη η Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα από την φετινή ανασκαφική χρονιά στην ρωμαϊκή έπαυλη Κατουνίστρας Λουτρακίου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα παρακολούθησε την   ετήσια ενημέρωση σχετικά με την φετινή χρονιά ανασκαφής στην ρωμαϊκή έπαυλη Κατουνίστρας Λουτρακίου. Η ενημέρωση έγινε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και πραγματοποιήθηκε από την Αρχαιολόγο Ζωή Ατζαματζίδου και τον Κώστα Τσιαμπάση.

Η κα . Κόρκα, εντυπωσιασμένη από την αναλυτική ενημέρωση, δήλωσε  : «Είναι εντυπωσιακό  το γεγονός ότι φέτος τα ευρήματα ήταν πολύ περισσότερα και εξίσου σημαντικά όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Ανακαλύφθηκαν νέες πτυχές του συγκροτήματος δίνοντας στους Αρχαιολόγους μας επιπλέον δυνατότητες για τις μετέπειτα έρευνες τους».

Νωρίτερα, η Αντιπεριφερειάρχης είχε επισκεφθεί -από κοινού με την Έφορο Αρχαιοτήτων Κορινθίας Γιώτα Κασίμη- το μουσείο Ισθμίας, όπου συναντήθηκαν με ομάδα επιστημόνων που επεξεργάζονται τα σημαντικά αυτά ευρήματα της φετινής χρονιάς.

Όπως τονίζεται « η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός και χρηματοδότης αυτού του σημαντικού μνημείου του τόπου μας αναδεικνύοντας παράλληλα την σύνδεση του Λουτρακίου διαχρονικά με τις θερμές πηγές.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ