Εξίσου εντυπωσιακή με την πρώτη, ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου, με αξιοθαύμαστη συμμετοχή κοινού

Και η χθεσινή, δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου ήταν εξίσου εντυπωσιακή με την πρώτη και αξιοθαύμαστη συμμετοχή του κοινού, το οποίο παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τα δρώμενα. Το Διεθνές φεστιβάλ «Κόρινθος, μητρόπολη και αποικίες», διοργανώνει ο Δήμος Κορινθίων στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου και ολοκληρώνεται σήμερα. 
Οι παραστάσεις της 2ης ημέρας ξεκίνησαν με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από το 4ο ΓΕΛ Κορίνθου και συνεχίστηκαν με τις «Βάκχες» του Ευριπίδη από την Ομάδα της Λευκάδας, με μαθητές του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Λευκάδας.
Στην συνέχεια το Istituto d’ Istruzione Superiore di Papazzolo Acreide της Ιταλίας παρουσίασε τους «Αχαρνείς του Αριστοφάνη και οι παραστάσεις ολοκληρώθηκαν με τις «Μοίρες του Αγαμέμνονα» από το Liceo Tommaso Gargallo από τις Συρακούσες Ιταλίας.
Το πρωινό τμήμα της δεύτερης ημέρας ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του χορευτικού δρωμένου «Dances by Isadora Duncan» από την Ομάδα Χορού της Έλενας Μιχαηλίδου. Υπενθυμίζουμε ότι το δρώμενο αυτό είχε προγραμματισθεί να παρουσιασθεί στον Ναό του Απόλλωνα, στην Αρχαία Κόρινθο αλλά μεταφέρθηκε λόγω καιρικών συνθηκών.
Η δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με μουσικό και παραδοσιακό τρόπο, στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου, όπου το διεθνούς φήμης συγκρότημα ENCARDIA ξεσήκωσε τους θεατές και τα μέλη των αποστολών με ρυθμούς από την Μεσόγειο.

Φωτογραφική Έκθεση «Τριλογία» του Μιχάλη Κακογιάννη

Στον χώρο του θεάτρου εκτίθενται από τις 10/5/2024 ανέκδοτες φωτογραφίες από την κινηματογραφική «Τριλογία» του Μιχάλη Κακογιάννη (Ηλέκτρα, Τρωάδες, Ιφιγένεια), από το προσωπικό αρχείο του μεγάλου δημιουργού, σε νέες εκτυπώσεις και επιμέλεια του βραβευμένου με 1ο Παγκόσμιο Βραβείο φωτογραφίας, Ιταλού καλλιτέχνη Antonio Manta, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Urbino ISIA.

Το 2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου πραγματοποιείται φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ