Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Γ. Ψυχογιός: “Χωρίς τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση ο Προαστιακός στο Τμήμα Άνω Λιόσια – Κιάτο”

ΤΡΕΝΟ

Γ. Ψυχογιός: “Χωρίς τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση ο Προαστιακός Άνω Λιόσια – Κιάτο”. Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για άμεσες παρεμβάσεις κι ενέργειες, ένα χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Επίκαιρη Ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις “για την απουσία τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης του Προαστιακού στο Τμήμα Άνω Λιόσια – Κιάτο, που θέτει σοβαρότατα θέματα ασφάλειας για τους χιλιάδες επιβάτες και εργαζόμενους, ένα χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη”, όπως αναφέρει.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση, όπως κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο Βουλευτής του νομού μας ανέφερε μεταξύ άλλων πως “χωρίς τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση εξακολουθεί να παραμένει σημαντικό κομμάτι του δικτύου του Προαστιακού σιδηρόδρομου της Αθήνας, ένα χρόνο μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.” και αφού κάνει αναφορά σε δηλώσεις του Προέδρου και Δ/νοντα Συμβούλου του ΟΣΕ,  Παναγιώτη Τερεζάκη, προσθέτει πως: “Εξάλλου, ο Δήμος Λουτρακίου με σχετικό έγγραφο του Δημάρχου(297/11.01.21),που αφορούσε στην επέκταση του Προαστιακού σιδηροδρόμου προς το Λουτράκι, μεταξύ άλλων είχε ενημερώσει τον Υπουργό, κ. Καραμανλή, και τον Γ.Γ., κ. Σταθόπουλο, πως το εγκατεστημένο σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Αθηνών-Κορίνθου δεν λειτουργούσε και ζητούσε την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επειδή, η γραμμή του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Άνω Λιόσια – Κιάτο αποτελεί το βασικό μέσο μετακίνησης καθημερινά για χιλιάδες πολίτες προς την εργασία τους και άλλες ανάγκες,

Επειδή, η τραγωδία των Τεμπών, εκτός από την δικαιοσύνη για τα θύματα που είναι πρωταρχικής σημασίας και το ελάχιστο που πρέπει να κάνει μια ευνομούμενη Πολιτεία, έπρεπε να έχει οδηγήσει την κυβέρνηση στην άμεση αποκατάσταση των βασικών αιτίων που οδήγησαν στην τραγωδία και είχαμε επισημάνει ως βουλευτές προς το αρμόδιο Υπουργείο από το 2020 και μετά, συμπεριλαμβανομένων και ατυχημάτων που είχαν συμβεί στη Γραμμή Άνω Λιόσια –Κιάτο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Πότε ακριβώς και με ποιες ενέργειες θα λειτουργήσει το σύστημα τηλεδιοίκησης και η σηματοδότηση στη γραμμή Προαστιακός στο Τμήμα Άνω Λιόσια – Κιάτο;

Σε ποιες ενέργειες και αναγκαίες παρεμβάσεις θα προβεί κατά το μεταβατικό διάστημα και μέχρι να λειτουργήσει πλήρως το σύστημα, ώστε να προστατευθεί η ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων του Τμήματος αυτού του Προαστιακού;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ψυχογιός Γεώργιος”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ