Επανένταξη φορολογουμένων στις 120 δόσεις. Τί είπε ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης

Για «τακτοποίηση μίας εκκρεμότητας» μίλησε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στην επανένταξη φορολογουμένων στις 120 δόσεις.

«Επειδή είχε υπάρξει ένα σύστημα εξαιρετικά αυστηρό την περίοδο που ήταν εδώ η τρόικα, κάποιοι συμπολίτες μας, οι οποίοι εξακολουθούν να πληρώνουν μέχρι σήμερα, δεν έχουν αντιληφθεί ότι έχασαν τις δόσεις τους. Είναι μέσα στο σύστημα και κινδυνεύουν να βγουν. Ερχόμαστε και τακτοποιούμε αυτή την εκκρεμότητα. Δίνουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους 230.000 οφειλέτες να πληρώσουν αυτά που χρωστούν και να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα οριστικά», όπως είπε χαρακτηριστικά  και πρόσθεσε: «Πρόκειται για εκκρεμότητες όπως τις περιέγραψα και όχι επανεκκίνηση των δόσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη αν «ο φορολογούμενος αποδεχθεί την οφειλή στην αρχή της διαδικασίας θα έχει έκπτωση 50%, ενώ όσο καθυστερεί θα περιορίζεται η έκπτωση του προστίμου. Αν δεν ομολογήσει, θα πάει στο δικαστήριο και θα αποφανθεί η δικαιοσύνη».

«Το νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Θα λάβουμε υπόψιν όλες τις απόψεις», ανέφερε ο Υπουργός  και επισήμανε ότι «το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, ενώ θα έχει ψηφιστεί μέχρι τις 20 Απριλίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ