Επαναλειτουργεί  το λιανικό εμπόριο – Με  τον κωδικό 13032 και έως 3 ώρες συνολικά την ημέρα  οι αγορές μας

Με τη χρήση  του  κωδικού 13032 και έως 3 ώρες συνολικά την ημέρα θα μπορούμε από σήμερα να κάνουμε τα ψώνια μας στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, πλην των μεγάλων εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων, σύμφωνα με όσα αποφάσισε και ανακοίνωσε  η κυβέρνηση.

Πώληση θα γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού (click away) και εντός καταστήματος με την μέθοδο click in shop, με τον αυστηρό περιορισμό του ενός πελάτη ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες, με ραντεβού.

Μήνυμα στο 13032 και στο 13033

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις  που δόθηκαν : Για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν sms «2» στο 13033, ενώ συνεχίζει να ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων των 2 χιλιομέτρων από το σπίτι μας. Όσον αφορά στα καταστήματα λιανεμπορίου, θα πρέπει να στέλνουν οι καταναλωτές μήνυμα στο 13032.

Πρώτα θα πρέπει να κλείνουμε ραντεβού με το κατάστημα που θα πάμε για ψώνια και αφού λάβουμε μήνυμα από αυτό -στο οποίο θα περιγράφεται ακριβώς η ημέρα και η ώρα που έχουμε ραντεβού- στη συνέχεια θα στέλνουμε μήνυμα στο 13032 με το όνομά μας, για να λάβουμε έγκριση η οποία ισχύει για τρεις ώρες. Στην περίπτωση αυτή, δηλαδή του SMS 13032, ο πολίτης θα πηγαίνει σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται το κατάστημα, χωρίς τον περιορισμό της διαδημοτικής μετακίνησης ή των 2 χιλιομέτρων. Θα υπάρχει όμως «κόφτης» στο δεύτερο μήνυμα μέσα στην ίδια μέρα.

Να σημειωθεί ότι τα καταστήματα παραμένουν κλειστά σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαϊα , λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στις περιοχές αυτές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ