Επιδείνωση του καιρού αναμένεται σήμερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για σήμερα Σάββατο 21 Αυγούστου, όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας με βάση το Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σήμερα Παρασκευή 20 του μήνα.

Ειδικότερα, στο εν λόγω ΕΔΕΚ της ΕΜΥ, όπως γνωστοποιήθηκε απο την Περιφέρεια, σημειώνονται τα εξής: “Αύριο Σάββατο (21-08-2021) τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία. Από τις μεσημβρινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ηπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα”.

Στην Κορινθία,όπως και στην Αργολίδα πάντως υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και το Σάββατο . Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) σε περιοχές της Αρκαδίας και της Λακωνίας.

Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι δήμοι των πιο πάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ