Επιμνημόσυνη δέηση στους Αγ. Θεοδώρους- Δήμαρχος: “Κάθε Μάη η πόλη μας θα τους τιμά και όλοι μας πρέπει να είμαστε αντάξιοι της θυσίας τους”

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ειδικό χώρο του μνημείου των 50 πεσόντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, που βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Στην σημερινή εκδήλωση, μαζί με τους 50 αγωνιστές της Αντίστασης τιμούμε και όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για το γνώρισμα του Έλληνα: “Το πάθος για τη Λευτεριά, την Ανεξαρτησία και τη Δημοκρατία”. Ας γίνει αυτός ο τόπος θυσίας μια ιστορική επίσκεψη μνήμης, για να θυμίζει σε όλους τον αξεπέραστο ηρωισμό τους. Οι απόγονοι τους, ας γνωρίζουν ότι, κάθε Μάη η πόλη μας θα τους τιμά και όλοι μας πρέπει να είμαστε αντάξιοι της θυσίας τους. Οι αγώνες και οι εκτελέσεις να γίνουν το παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές. Οι αρετές και οι αξίες των αγωνιστών να φωτίζουν και να γίνουν ο “σπόρος” για τα πιο υψηλά εθνικά μας ιδανικά”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον δήμαρχο,   ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αγίων Θεοδώρων κ. Αριστείδης Κωνσταντής Σκουλικαρίτης, η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Μαριλένα Σούκουλη, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Ψυχογιός, η πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κατερίνα Φαρμάκη, οι επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του Ερυθρού Σταυρού και των Συλλόγων.

Η Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων κ. Ρούλα Βλαστάρη ειχε τον συντονισμό της Εκδήλωσης και η κ. Ελευθερία Βούλγαρη τον συντονισμό της χορωδίας του Συλλόγου Γυναικών, τα μέλη της οποίας  έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και τραγούδησαν εις μνήμην των Πεσόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ