Επιστολή διαμαρτυρίας πρώην εργαζομένων ΚΟΧ της Δομής Κορίνθου. Τί επισημαίνουν, τι ζητούν από την Πολιτεία

Αναρτούμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας που λάβαμε σήμερα από τους πρώην εργαζόμενους ΚΟΧ της Δομής Κορίνθου:

“Εδώ και δύο μήνες, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εξέδωσε δελτίο τύπου, ανακοινώνοντας την τετράμηνη παράταση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Ωστόσο, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) παραμένει ανυπόγραφη στο γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Πετραλιά, προκαλώντας ανησυχία και αναστάτωση στους ενδιαφερόμενους φορείς και υπαλλήλους ΚΟΧ.

Οι εργαζόμενοι ΚΟΧ, αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα για το μέλλον τους, αποφάσισαν να δράσουν. Σε μια προσπάθεια να επιστήσουν την προσοχή στις επείγουσες ανάγκες τους και να πιέσουν για την άμεση υπογραφή της ΚΥΑ, απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας σε όλα τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές που τους έχουν υποστηρίξει κατά το παρελθόν.

Στην επιστολή τους, οι ΚΟΧ επισημαίνουν τις σοβαρές συνέπειες της καθυστέρησης αυτής. Η λειτουργία των ΚΥΤ/ΚΕΔ είναι ζωτικής σημασίας για την υποδοχή και ταυτοποίηση των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας και κάθε ημέρα καθυστέρησης θέτει σε κίνδυνο την αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι τονίζουν τις προσωπικές και οικογενειακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της αβεβαιότητας για τις θέσεις εργασίας τους. Πολλοί από αυτούς εργάζονται σε συνθήκες που απαιτούν αφοσίωση και αντοχή, και η αμφιβολία για το επαγγελματικό τους μέλλον επιβαρύνει περαιτέρω την ψυχολογική τους κατάσταση.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των ενδιαφερόμενων για την άμεση επίλυση του ζητήματος, η καθυστέρηση στην υπογραφή της ΚΥΑ από τον κ. Πετραλιά παραμένει ανεξήγητη. Οι πολιτικοί που έλαβαν την επιστολή διαμαρτυρίας έχουν αρχίσει να δείχνουν το ενδιαφέρον τους, με αρκετούς βουλευτές να ζητούν εξηγήσεις και να πιέζουν για ταχεία διευθέτηση του θέματος.

Η κοινή γνώμη αναμένει με ανυπομονησία τις επόμενες κινήσεις του Υπουργείου Οικονομικών και ελπίζει σε μια σύντομη και θετική έκβαση. Η αποτελεσματική λειτουργία των ΚΥΤ αποτελεί όχι μόνο θέμα κοινωνικής ευθύνης, αλλά και βασικό παράγοντα για την αξιοπιστία και την ανθρωπιστική εικόνα της χώρας μας διεθνώς.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι ΚΟΧ συνεχίζουν να αγωνίζονται για την επαγγελματική τους επιβίωση και την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, προσμένοντας την άμεση υπογραφή της ΚΥΑ που θα δώσει τέλος στην αγωνία τους.”

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ