Επιτακτική η ανάγκη να εγκατασταθούν περισσότεροι μετεωρολογικοί σταθμοί για να προστατευτεί η κορινθιακή παραγωγή από ακραία καιρικά φαινόμενα

Τα μεγάλα προβλήματα που προκλήθηκαν στις αμπελοκαλλιέργειες του νομού μας από τον τελευταίο καύσωνα αλλά και γενικά από τις κλιματικές συνθήκες  που επικρατούν τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να λύσουν  οι αρμόδιοι με την ουσιαστική συμβολή των πολιτικών του νομού μας. Οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση , ενώ αναμένονται και οι εκτιμήσεις και τα πορίσματα του ΕΛ.ΓΑ. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στην παραγωγή -ειδικότερα στο επιτραπέζιο σταφύλι-  καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να εγκατασταθούν μετεωρολογικοί σταθμοί σε περισσότερα σημεία του Νομού . Αυτό, τόνισε ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε στις 9 Αυγούστου με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άσσου . Όπως είπε “είναι ζήτημα που ήδη έχουμε συζητήσει με την τοπική αυτοδιοίκηση και έχει γίνει και επικοινωνία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών το οποίο διαθέτει την απαιτούμενη επιστημονική γνώση, επάρκεια και εμπειρία καθώς ήδη λειτουργεί μετεωρολογικούς σταθμούς σε πολλά σημεία ανά την Ελληνική επικράτεια”.  Οι παραγωγοί πήραν την διαβεβαίωση ότι θα υπάρξουν προοπτικές ανάπτυξης και ενδεχόμενες χρήσης δράσεων του ΕΣΠΑ για την μελλοντική αναβάθμιση των υποδομών του Συνεταιρισμού.

Ελπίδα των παραγωγών είναι να βοηθηθούν από την λειτουργία και των νέων σταθμών αυτών όταν εγκατασταθούν, ώστε να έχουν γνώση των δύσκολων καιρικών συνθηκών και να προφυλάσσουν την παραγωγή τους από καταστροφές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here