Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: “Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία”. Συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη απεργία της ΓΣΕΕ

Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου με σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει σχετικά με την 1η Μαϊου και τη συμμετοχή της στην απεργία που κήρυξε για εκείνη την ημέρα η ΓΣΕΕ: 

“Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου συμμετέχει στην Πρωτομαγιάτικη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και αποφάσισε την πραγματοποίηση Απεργιακής συγκέντρωσης την Τετάρτη 1η Μάη 2024,στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου στις 10:30, συμμετέχοντας στις παγκόσμιες εκδηλώσεις μνήμης για την Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα παγκόσμιας εργατικής αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓIΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας και όχι μεταφερόμενης Αργίας

Υποκλινόμαστε με σεβασμό στους νεκρούς της εργατικής τάξης!

138 χρόνια από το Σικάγο

130 χρόνια από την πρώτη Πρωτομαγιά στην Αθήνα

88 χρόνια από τον ματωμένο Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη

80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944

Τιμάμε τη θυσία τους, τιμάμε τις λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης που έχουν γραφτεί με το ανεξίτηλο μελάνι του αίματός τους.

Η Πρωτομαγιά, σηματοδοτεί τον αγώνα των εργατών απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή του βάρβαρου συστήματος που γεννά για όλους τους λαούς φτώχεια – πολέμους – δυστυχία.

Οι ελπιδοφόροι αγώνες των εργαζομένων όλης της Ευρώπης δείχνουν την τεράστια δύναμη της οργανωμένης εργατικής τάξης, φωτίζουν το δρόμο της προοπτικής ενάντια στην πολιτική που υλοποιείται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., ενάντια στην εκμετάλλευση.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ:

Βάζουμε απέναντι την αντεργατική νομοθεσία των κυβερνήσεων που υλοποιούν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καταργηθεί το 8ωρο, να καθιερωθεί η 13ωρη – η 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά, για να χτυπηθεί το δικαίωμα στην Απεργία, για να μην υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για να μην υπάρχουν μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ζωής μας στους χώρους δουλειάς.

Βάζουμε μπροστά τις δικιές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων! Γιατί την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι αναγκαζόμαστε να ζούμε με μισθούς μειωμένους κατά 25% σε σχέση με το 2010 και η ακρίβεια κάνει τα βασικά αγαθά απλησίαστα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν ρεκόρ κερδών, στηριζόμενοι στα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων, στις ελλείψεις μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς συναδέλφους μας.

Εναντιωνόμαστε στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στις συγκρούσεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το επικίνδυνο γαϊτανάκι που κάνει το λαό μας στόχο για τα συμφέροντα μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ:

Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.

Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμρο – 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.

Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις. Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Με το σημερινό μας αγώνα τιμάμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τιμάμε το αίμα που χύθηκε για να κερδηθούν δικαιώματα και κατακτήσεις! Αυτό το αίμα έχει ποτίσει τις ρίζες μας. Δε θα αφήσουμε να το απαξιώσει καμιά κυβερνητική απόφαση που μετακινεί την ιερή αυτή ημέρα λες και είναι καμιά γιορτούλα!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!!

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ 2024

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 10:30

Με αγώνες τιμούμε τους νεκρούς μας

Αντιπροσωπία της Διοίκησης πριν την συγκέντρωση, θα καταθέσει στεφάνι στην Σωληνουργεία Κορίνθου στο μνημείο για το μεγαλύτερο εργατικό ατύχημα της περιοχής μας, τιμώντας όλους τους νεκρούς συναδέλφους μας .

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ