Ερχεται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού – Πώς θα γίνεται;

 Η  χώρα μας  προετοιμάζεται για το  εμβόλιο  κατά του κορωνοϊού. Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να φθάσουν τα πρώτα και να ξεκινήσουν σταδιακά οι εμβολιασμοί.  Το εμβόλιο είναι της εταιρείας Pfizer και ήδη έχει στηθεί ένα ολόκληρο σύστημα σχετικά με το πώς πότε και ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτα.

Ο  Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, περιέγραψε πριν λίγες μέρες βήμα βήμα τη διαδικασία τονίζοντας τη σημασία της ενεργοποίησης της άυλης συνταγογράφησης, προκειμένου να γίνουν όλα πιο εύκολα για τους πολίτες.

Η διαδικασία

Οι πολίτες που έχουν ενεργοποιήσει ήδη την άυλη συνταγογράφηση θα δεχτούν ένα SMS στο κινητό τους ή ένα email όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός με προκαθορισμένο ραντεβού. Ο δέκτης θα απαντάει χωρίς χρέωση με το 1: αποδέχομαι και 2: δεν αποδέχομαι.

Ήδη την άυλη συνταγογράφηση έχουν ενεργοποιήσει 850.000 πολίτες και έχουν τη δυνατότητα να δέχονται με SMS ή email ιατρικές συνταγές ή παραπεμπτικά εξετάσεων. Από εκεί και πέρα ο πολίτης θα πρέπει να παραστεί την ημέρα και την ώρα που έχει οριστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

Εάν δεν αποδεχθεί επειδή δεν θέλει – καθώς ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός, τότε απλά ενημερώνει πατώντας το 2.

Τι θα κάνουν όσοι δεν έχουν άυλη συνταγογράφηση;

Όσοι δεν έχουν την άυλη συνταγογράφηση, στήνεται ειδική ιστοσελίδα, το emvolio.gov.gr, όπου οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμόδιους για το εμβόλιό τους. Την ίδια ώρα αποθηκεύοντας  το ΑΜΚΑ του, θα μπορεί κανείς να διαπιστώνει εάν ανήκει στις ομάδες που κατά προτεραιότητα εμβολιάζονται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και εφόσον πληροί τα κριτήρια να κλείσει ραντεβού. Τέλος υπάρχει και ένας τρίτος τρόπος προκειμένου να ενημερωθούν όσοι δεν έχουν εύκολα πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ανέφερε πως θα υπάρξει και τηλεφωνικό κέντρο όπου θα μπορούν να καλούν οι πολίτες και να κλείνουν το ραντεβού τους, καθοδηγούμενοι από τους υπαλλήλους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ