Ερώτηση που αφορά σε ένα ζήτημα πολύ σημαντικό και για την Κορινθία και τους αγρότες της συνυπογράφει ο Γιώργος Ψυχογιός

Ερώτηση που αφορά σε ένα ζήτημα πολύ σημαντικό και για την Κορινθία, που “απαιτεί άμεση παρέμβαση για την διασφάλιση της βιωσιμότητας των ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ”, συνυπογράφει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Γιώργος Ψυχογιός και σχετικά με αυτό αναφέρει :

👉 “Ζητάμε από το Υπουργείο άμεσες ενέργειες:

  1. Να προχωρήσουν στην διαγραφή μέρους των χρεών των αγροτών που προκύπτουν από τους εν λόγω λογαριασμούς της ΔΕΗ και να γίνει διευθέτηση του υπολοίπου, μέσω γενναίων δόσεων.
  2. Να λάβουν αποφάσεις για την ανακούφιση των αγροτών από τις υψηλές τιμές του αγροτικού ρεύματος με καίριες παρεμβάσεις, ώστε να επανεκκινήσει απρόσκοπτα η αγροτική παραγωγή και να ανακουφιστούν από ένα μέρος του καλλιεργητικού κόστους οι αγρότες, που η κρίση ακρίβειας τους αποτρέπει ουσιαστικά από το να συνεχίσουν την παραγωγή αλλά και να ζήσουν.
  3. Να προσδιορίσουν πότε σκοπεύουν να προκηρύξουν τα μέτρα του ΠΑΑ αλλά και όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε, να μειωθεί, μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών (net metering) το κόστος της ενέργειας στην αγροτική παραγωγή.
  4. Να προχωρήσουν σε ένα συνεκτικό και αποτελεσματικό σχέδιο για την διαγραφή μεγάλου μέρους των συνολικών χρεών των ΤΟΕΒ- ΓΟΕΒ της χώρας και μια γενναία ρύθμιση του υπολοίπου, ώστε να καταστούν εκ νέου βιώσιμοι οι Οργανισμού και να σταθούν στο πλευρό των χειμαζόμενων αγροτών μας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ