“’Εσύ, εσύ τι έκανες μπροστά στην κτηνωδία;’’: Το βράδυ στα “Περιβολάκια” η διαμαρτυρία για τον πόλεμο στη Γάζα

Δελτίο Τύπου 

’’Εσύ, εσύ τι έκανες μπροστά στην κτηνωδία;’’

Διαμαρτυρία για την θηριωδία κατά του Παλαιστινιακού λαού

Τρίτη 4 Ιουνίου στις 8.00μ.μ. στην Κόρινθο

(Πλατεία  Περιβολάκια)

Πολύς θάνατος, πολύς σπαραγμός, πολύς ο κονιορτός ερειπωμένων νοσοκομείων, σχολείων, σπιτιών. Πολλή  η αιμοσταγής μπίζνα Αμερικής και  Ευρώπης. Καθόλου τροφή, καθόλου νερό.

Εδώ και 7 μήνες ακατάπαυστα, δίπλα μας, μπροστά στα μάτια μας, εκτυλίσσεται μεθοδικά  η γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ και τους συμμάχους του. Η Παλαιστίνη μετατρέπεται σε ένα απέραντο νεκροταφείο ψυχών, ζωντανών και νεκρών και φως δεν διακρίνεται στον ορίζοντα.  Η  νέα  ‘’τελική λύση’’ σε live μετάδοση μπαίνει σε εικόνες στα σπίτια όλων μας και σημαίνει 35.000 νεκρούς και 78.000 τραυματίες σε 7 μήνες και μια ισοπεδωμένη χώρα εκτοπισμένων.

Δεν είναι δυνατόν να ζούμε στις  ημέρες  μας δράσεις, πρακτικές και ενέργειες που θυμίζουν απαίσιας μνήμης ναζιστικά και φασιστικά καθεστώτα και δικτατορίες και να μένουμε απαθείς, ή παθητικά να σιωπούμε.

Ως πολίτες της Κορινθίας, όλοι και  όλες υψώνουμε δυνατή τη φωνή μας για να σταματήσει αυτή η φρίκη, για να καταγγείλουμε την απερίγραπτη  θηριωδία στην οποία και η πατρίδα μας εμπλέκεται ερήμην μας, περιφρονώντας πανανθρώπινα δίκαια και την για χρόνια φιλία των δύο λαών.

Η  στάση μας  απέναντι στους Παλαιστίνιους  είναι η ηθική μας πυξίδα και ο δρόμος είναι ένας, η μικρή άνοιξη στα Πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης το δείχνει. Το οφείλουμε στους εαυτούς αλλά και στους νεότερους, στις επόμενες γενιές. Να μη χαμηλώνουμε τα μάτια όταν μας ρωτούν: ’’Εσύ, εσύ τι έκανες μπροστά στην κτηνωδία;’’

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΤΗΝ άμεση απεμπλοκή της χώρας μας και την απόσυρση των ελληνικών πολεμικών πλοίων από την περιοχή

ΤΗΝ αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967

Πρωτοβουλία συλλογικής δράσης για την Παλαιστίνη

westandwithg.kor@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ